Giresun'da öğrencilerden önemli buluş

Giresun'da öğrenciler Yüksekokul öğrencileri maviş isimli bir elektrikli otomobil üretti.

Giresun'da öğrencilerden önemli buluş

Giresun'da öğrenciler Yüksekokul öğrencileri maviş isimli bir elektrikli otomobil üretti.

Giresun Üniversitesi (GRÜ)Teknik Bilimler Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencileri, yerli otomobil fikrini hayata geçirmek için proje üreterek elektrikli otomobil ürettiler. Hurdaya ayrılmış eski bir otomobilin önce kaporta aksamını onaran öğrenciler daha sonra benzinli motorunun yerine elektrik motoru takarak 'Maviş' adını verdikleri aracı yeniden kullanıma hazır hale getirdiler.

Mesut Kant, Soner Güzel, Ahmet Ulu, Salih Öz ve Erdeniz Anaç isimli öğrenciler tarafından yürütülen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan GRÜ Teknik Bilimler Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Birkut Güler, yerli otomobil fikrinin son yıllarda basında ve kamuoyunda sıkça yer aldığını belirterek, “Öğrencilerimiz yüzde 100 elektrikle çalışan yerli otomobil yapmak istediler. Hurda bir araba bularak bu işe başladılar. Kaporta ve tampon dökümlerini hocaların nezaretinde kendileri yaptılar. Benzinli motor çıkarılarak yerine ara parçalar okulun mekanik atölyesinde imal edilerek yerine elektrikli motor takıldı. 72 wolt 90 amper akülerle beslenen 10 kw gücündeki elektrikli motor ile otomobilin yürümesi sağlandı. Boya, mekanik aksam, tamponların imaları ve diğer bütün imalatlar öğrenciler tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.


Otomobilin bir defa deneme amaçlı merkez kampüsten Gazipaşa Kampüsüne getirilmesi için trafiğe sokulduğunu belirten Güler, “Otoban da 50 km/saatlik hızı gördük. Hurda belgeli olduğu için otomobilimizi daha da trafiğe çıkarmadık. Okulumuzun maskotudur. Öğrencilerimiz adını da Maviş koydular. Makam arabası niteliğinde hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.

“İMKANLAR VERİLSE TÜRK MİLLETİ EN İYİSİNİ YAPAR”

GRÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Birol Ertuğral, yaptığı açıklamada “Ellerine yüreklerine sağlık çok güzel bir çalışma. Okulumuzun kısıtlı imkanlarına rağmen böylesine bir başarıya imza atmaları bizi gururlandırmıştır. Okulun Meslek Yüksek Okulu ve 2 yıllık olmasından dolayı yapamazlar edemezler gibi olumsuz eleştirilere karşın ortaya koydukları başarı çok şeyleri anlatmaktadır. Bundan sonra bu tür projelerde yönetim olarak imkanlarımız ne ise yardım etmeye hazırız. İmkânlar verildiği zaman biz Türk Milleti olarak ne yapacağımızı herkes bilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim