Giresun Üniversitesinde Dil Çalıştayı

 Giresun Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yabancı Dil Eğitimi ve Yabancı Dil Kursları Çalıştayı sonuç bildirgesi kapanış konuşmalarıyla sona erdi. Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı D

Giresun Üniversitesinde Dil Çalıştayı

 Giresun Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yabancı Dil Eğitimi ve Yabancı Dil Kursları Çalıştayı sonuç bildirgesi kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

 

Törende konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadim Öztürk "Bilgi güçtür. Dünyayı yönetende güçtür. Bu güçte bilimdir. Bilime, çağdaş bilime, evrensel bilime ulaşmak ve elde etmek yabancı dil bilmekle olur. Bu çalıştayda yer alan dokuz üniversitenin yükselen yıldızlardır.Öğrenciler yurtdışında okumak için başarılı olmak zorundadırlar ve bu dokuz üniversitenin amacı öğrencilerimize gerekli donanımları elde etmelerini sağlamaktır" dedi.

 

Çalıştay'ın verimli geçtiğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Grup Başkanı Abdülmuttalib Çetin "Rekabet dünyasında Türkiye'nin geleceği öğrencilerimiz için bu çalıştay yapıldı. Giresun'da bu çalıştay ile yanan ateş ülkemizde ve yurtdışındaki vatandaşlarımızı da ısıtacaktır.Bu çalıştay ile Giresun Üniversitesi, takip edilmek zorunda olunan ve adından söz ettiren bir üniversite olmuştur. Türkiye'nin yurtdışında adından söz ettireceğine ve Ülkemizde de yabancı dil eğitimi yapılabileceğini kanıtlamış bulunmaktayız. Çalışmaların Ülkemize ve Dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Çalıştayı değerlendiren Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise "Gerçekleştirilen bu çalıştay değerli hocaların katılımlarıyla ilimizde adeta Akdeniz sonbaharı yaşattı. Şanlı tarihimizi anlatabilmemiz için küresel dünya dillerini konuşarak yapabiliriz, fakat biz adeta dilsiz, lal misali susuyoruz. Bir değil birden fazla dil bilmemiz gerekiyor. Dünya çok değişti ve küçüldü. Dünyanın çeşitli coğrafyalarına mesajlarımız iletebilmemiz ve bilimin yayılabilmesi için yaygın olan dillere vakıf olmamız gerekiyor" diye konuştu.

 

Konuşmaların sonunda Rektör Prof. Dr. Attar

 

"Yabancı Dil Eğitimi ve Yabancı Dil Kursları Çalıştayı" anısına katılımcılara plaket ve sertifikalarını takdim etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim