Engelsiz üniversite

 MERSİN Üniversitesi (MEÜ) 'Engelsiz Mersin Üniversitesi' projesi ile kampusun fiziki koşullarını iyileştirerek engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırdı.  Çiftlikköy Kampusu'nda bedensel engelli öğrenciler için tekerlekli sandalye ve akülü araçların

Engelsiz üniversite

 

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) 'Engelsiz Mersin Üniversitesi' projesi ile kampusun fiziki koşullarını iyileştirerek engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırdı. 
 
Çiftlikköy Kampusu'nda bedensel engelli öğrenciler için tekerlekli sandalye ve akülü araçların gideceği yollar, binalarda özel tasarım asansörler ve tuvaletlerde düzenlemeler yapan üniversite yönetimi, kütüphanede de görme engellilere yönelik özel bölüm oluşturdu. Bu çalışmalar Mersin Üniversitesi'ne Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı'nın 'Ulaşılabilirlik Teşvik Ödülü'nü getirdi. 
 
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, farklı mimari kimliği ile kendinden söz ettiren kampusta engelli öğrencilerin sıkıntılar yaşadığını fark ettiklerinde hemen harekete geçip, 'Engelsiz Mersin Üniversitesi' projesini uygulamaya koyduklarını söyledi. 
 
Rektör Prof.Dr. Suha Aydın, şöyle dedi:
 
"Engelsiz Mersin Üniversitesi hedefimizde önce üniversitemizdeki engelleri tespit çalışması yaptık. Daha sonra bu hedefleri bir bir ortadan kaldırma çabasına girdik. Bu çalışmalarımızdan dolayı Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı tarafından 'Ulaşılabilirlik Teşvik Ödülü'ne layık görüldük. Bu ödül bizim engellilere karşı sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Bu konudaki iyileştirmelere ve projelere hız verdik. 2013 yılı sonuna kadar tüm binalarımızın engeliler için erişebilir olması için eylem planımızı ve projemizi uygulamaya koyduk. Çalışmalarımız sürüyor."
 
Engellilerle ilgili çalışmaları sadece üniversite ile sınırlı tutmadıklarını belirten Prof.Dr. Aydın şunları söyledi: 
 
"Engelsiz Mersin için de Mersin Üniversitesi olarak katkı sunmak için çaba harcıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2011 yılında desteklenen önemli bir projeyi tamamladık. Fiziksel Engelli Eğitim ve Destek Merkezi projesi kapsamında 48 engelliye kuaförlük, santral operatörlüğü ve kuyumculuk alanında meslek eğitimi verdik. Bu merkezde yeni projeleri hayata geçirme çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca zihinsel engelli spor eğitim merkezimiz de zihinsel engellilere yönelik eğitimlerini kesintisiz olarak sürdürüyor. Canlandırmayı istediğimiz projelerden biri de 'Engelsiz Yaşam Engelsiz Okullar' projesidir. Bu proje ile ilgili olarak tüm okul müdürleriyle yaptığımız bilgilendirme toplantısında okulların engelsiz hale getirilmesi için gerekli olan maddi kaynak en önemli sorun olarak karşımıza çıkmıştı. Bu sorunun çözümü içinde toplumun her kesiminden destek bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim