Engel kalktı meslek liseleri coştu

 Üniversite giriş sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin ve okulların başarı durumları ortaya çıkmaya başladı. 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen farklı yarışmalarda Batman'ı başarıyla temsil eden ve başa

Engel kalktı meslek liseleri coştu

 

Üniversite giriş sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrencilerin ve okulların başarı durumları ortaya çıkmaya başladı. 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen farklı yarışmalarda Batman'ı başarıyla temsil eden ve başarılı dereceler alan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, üniversite girişinde elde ettikleri başarılarla okullarının ve öğretmenlerinin gurur kaynağı oldu.

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği, katsayı probleminin ortadan kalkmasının ardından öğrencilerin farklı tercihler yapabilmelerinin yolunun açıldığını ifade etti. Yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bu kapsamda; bu yıl öğrencilerimizin çok farklı üniversitelerden çok farklı fakülteleri kazandığını büyük bir gururla ifade etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin tıp fakültesinden mühendisliklere, öğretmenliklerden işletme-iktisat fakültelerine kadar çok değişik alanlardaki okulları kazanmış olması, bizlere ve tüm öğretmen arkadaşlarımıza büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Bizlere bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimizi buradan kutluyor, başarılarının devamını diliyor ve bundan sonraki hayatlarında da başarılı olmalarını temenni ediyoruz."

Okul Aile Birliği yetkilileri, okul öğrencilerinin geçtiğimiz yıllarda da üniversite sınavlarında yüzde 50'nin üzerinde başarı elde ettiklerini, fakat katsayı engelinden dolayı yaşanan sıkıntılar nedeniyle sadece kendi alanları olarak gözüken ilahiyat fakülteleri ve din kültürü bölümlerine ağırlıklı olarak tercih yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim