En olaylı üniversiteler!

YÖK'ün üniversite olaylarıyla ilgili araştırması, son 10 yılda 303 öğrencinin hüküm giydiğini, 45'inin de okuldan atıldığını ortaya koydu. İstanbul Üniversitesi en vukuatlı, Yüzüncü Yıl ise en sakin üniversite..Geçen mayıs ayında Muğla Üniversitesi İktisa

En olaylı üniversiteler!

YÖK'ün üniversite olaylarıyla ilgili araştırması, son 10 yılda 303 öğrencinin hüküm giydiğini, 45'inin de okuldan atıldığını ortaya koydu. İstanbul Üniversitesi en vukuatlı, Yüzüncü Yıl ise en sakin üniversite..

Geçen mayıs ayında Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Şerzan Kurt'un silahla ölümü sonrasında TBMM'de BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'ın Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi, üniversitelerin olay envanterini ortaya çıkardı.

PANKART, SLOGAN, PROTESTO

Bakan Çubukçu, Yıldız'ın soru önergesine YÖK'ten gelen bilgiler aracılığıyla yanıt verdi. BDP'li Yıldız'a, son 10 yılın tablosu gönderildi. YÖK, tabloda öğrenci olayları olarak 'pankart asma, slogan atma, üniversite harçlarını protesto etme ile farklı ideolojik grupların çatışmalarını' sayarken 'yaralı' sayılarının öğrenci ve güvenlik güçlerini kapsadığı açıklamasını yaptı.

OLAY YOK, DİSİPLİN VAR

YÖK'ün verdiği bilgilere göre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 2000-2010 yılları arasında yaşanan olay adedi bölümü boş bırakılmasına ve bir sayı verilmemesine karşın, 469 öğrencinin disiplin cezası aldığı, 22 öğrencinin ise çıkartıldığı belirtildi.

Disiplin cezasında yine olay sayısı belirtilmeyen Kocaeli Üniversitesi, 468 öğrenci ile ikinci sırada yer aldı. Ölümlü tek olayın olduğu görünen üniversite Muğla Üniversitesi olurken, yaralı öğrenci konusunda 53 adet ile Ankara'daki Gazi Üniversitesi birinci sırada geldi. Gözaltı, tutuklama ve hüküm giyme listesinde ise Hacettepe Üniversitesi, 217 öğrenci ile son 10 yılın rekorunu kırdı.

OLAY İSTATİSTİĞİNDE TOP 10

YÖK'ün listesinde en olaylı üniversiteler şöyle sıralandı:

- İstanbul Üniversitesi (159 olay)

- Dokuz Eylül Üniversitesi (75 olay)

- ODTÜ (51olay)

- Gazi Üniversitesi (49 olay)

- Çukurova Üniversitesi (48 olay)

- Ondokuz Mayıs Üniversitesi(46 olay)

- Hacettepe Üniversitesi (45 olay)

- Ege Üniversitesi (39 olay)

- Ankara Üniversitesi (30 olay)

- Karadeniz Teknik Üniversitesi (22 olay)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler