En fazla kitap okuyana 'inek' veriliyor

Erçek Çok Programlı Lisesi edebiyat öğretmeni Zeynep Oral tarafından bir süre önce başlatılan kitap toplama kampanyası, kısa sürede büyük yankı buldu.Çeşitli yayınevleri ve hayırseverler tarafından gönderilen yaklaşık 3 bin 500 kitap ile okulda büyük bir

En fazla kitap okuyana 'inek' veriliyor

Erçek Çok Programlı Lisesi edebiyat öğretmeni Zeynep Oral tarafından bir süre önce başlatılan kitap toplama kampanyası, kısa sürede büyük yankı buldu.

Çeşitli yayınevleri ve hayırseverler tarafından gönderilen yaklaşık 3 bin 500 kitap ile okulda büyük bir kütüphane oluşturan Oral, idarecilerin de desteği ile beldedeki aileleri de okumaya teşvik etmek amacıyla çalışma başlattı.
 
Toplanan kitapları, okuldaki diğer öğretmenler ve öğrenciler ile kapı kapı dolaşarak velilere dağıtan Oral, ''Veliler okuyor, öğrenciler kazanıyor'' ve ''En fazla kitap okuyan velinin ödülü inek'' adlı projelerle veliler arasında yarışma düzenledi.
 
Özellikle beldedeki kadınların büyük ilgi gösterdiği yarışmayla ilgili AA muhabirine bilgi veren Oral, kampanya kapsamında gönderilen kitapları hem okulda hem de belde de değerlendirmek istediklerini, bu kapsamda da veliler arasında kitap okuma yarışması düzenlediklerini söyledi.
 
Yarışma kapsamında en fazla kitap okuyan veliye okul idaresinin ödül olarak 'inek' vermeyi uygun gördüğünü anlatan Oral, ''Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan velilerimiz, inek ödüllü yarışmayı duyduğunda adeta kitap okumak için sıraya girdi'' dedi. 
 
Velilerin okuduğu kitapların öğrencilere sözlü notu olarak da yansıyacağını vurgulayan Oral, böylelikle hem öğrencilerin hem de velilerin yarışmadan kazançlı çıkacağını ifade etti.
 
Oral, yarışma sayesinde öğrenciler gibi velilere de kitap okuma alışkanlığı kazandıracaklarına inandığını bildirerek, şöyle konuştu:
 
''Biz öğrencilerden kitap okumalarını istiyorsak, velilere de bu bilinci aşılamak zorundayız. Artık veliler çocukları kitap okuduğunda kızmasın, tam tersine hediyeler versin istiyoruz. Bunu da ilk etapta biz başlattık ve birebir velilerimizi evlerinde ziyaret ederek işin ciddiyetini anlattık. Başlattığımız bu kampanyanın birçok okulda örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.''
 
Veliler mutlu
 
Erçek beldesinde yaşayan aileleri tek tek ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerin misafir olduğu evde yaşayan Ebru Örkmez de iki çocuğunun lisede okuduğunu kaydederek, ''Yarışmaya ailece katılmaya karar verdik. Fakat ailemizdeki herkesin okuma yazması olmadığı için verilen kitapları ben okuyacağım. Ben de ilkokul mezunuyum. Elimden geldiği kadarıyla çok sayıda kitap okuyarak evimize inek, çocuklarıma not kazandıracağım'' dedi.
 
Nemide Örkmez ise öğretmenlerin güzel bir kampanya ile belde halkını okumaya teşvik ettiğine işaret ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Annesi Nemide Örkmez'in kampanyaya katılmasından mutluluk duyduğunu anlatan öğrencilerden Özcan Örkmez de ''Annemin az da olsa okuması var. Ben de kendisine yardım ederek annemin okumasını ve kendisini geliştirmesini istiyorum. Annem sayesinde çevremizdeki bütün kadınların kitap okuyacağına inanıyorum'' diye konuştu.
 
Üç çocuk annesi Hediye Çelik ise çocuklarıyla ilgilenmek istediğini, bu nedenle de kampanyaya katılmayı kabul ettiğine işaret ederek, ''Daha önce bir iki kitap okumuştum. Ama çocuklarım o zaman küçüktü. Okumamı tamamlayamadım. Bu kampanya sayesinde boş vakitlerimi kitap okuyarak geçireceğim ve böylece çocuklarıma daha faydalı olacağım'' ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler