Eğitim Sen KTÜ'ye sert çıktı

Haber61 – Haber Servisi -  Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) son uygulamalarına tepki gösteren Eğitim Sen Trabzon Şubesi bir açıklama düzenledi. Açıklamayı İl Temsilcisi Muhammet İkinci yaptı. İkinci, ““ Sayın Rektör İçine Düştüğü Bu Yanlışı Düzetmel

Eğitim Sen KTÜ'ye sert çıktı

Haber61 – Haber Servisi -  Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) son uygulamalarına tepki gösteren Eğitim Sen Trabzon Şubesi bir açıklama düzenledi. Açıklamayı İl Temsilcisi Muhammet İkinci yaptı. İkinci, ““ Sayın Rektör İçine Düştüğü Bu Yanlışı Düzetmeli, Tüm Kamuoyundan Özür Dilemelidir! ” Ülkemizin en köklü üniversitelerinden KTÜ ne yazık ki bilim alanında gösterdiği gelişme ve yarattığı fark ile değil, şaşkınlık yaratacak bir olayla bir kez daha gündeme gelme talihsizliği ile karşı karşıya kaldı. Şehrimizin gözbebeği KTÜ’nin kütüphanesinden öğrenci olmayanların özel güvenlik marifetiyle çıkarıldığını öğrendik. Sayın rektör imza attığı skandala öğrencilerin şikayetini gerekçe göstererek işlediği suçu örtbas etmeye çalışmış şahsı adına tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır.”ifadelerini kullandı.

İkinci, “Yürürlükte olan üniversite kütüphane Yönergesi sivil yurttaşların belirtilen kurallara uymak koşulu ile kütüphaneden yararlanmasına olanak tanımaktadır. Yönergenin 6. Ve 7.Maddeleri sivil kullanıcıların kütüphane kullanımı ile ilgilidir. Sayın Baykal’a sormak isterim; Sivil kullanıcılar hangi kurallara aykırı hareket etmiştir? Ortada herhangi bir kural ihlali yok ise KTÜ’ ni bu şekilde gündeme taşıma hakkını nasıl kendinizde görüyorsunuz? Eğer kütüphane olanakları ihtiyacı karşılamaya yetmiyor ise çözüm yeni olanaklar ve çözüm üretmek değil midir? Uygar dünyada insanların kütüphaneden yararlanmamaları için kolluk tarafından dışarı çıkarıldığı başka bir ülke var mıdır? Üniversite yönetiminin özel güvenlik ile halkı karşı karşıya getirmesi kabul edilebilir mi? Yurttaşların ödediği vergiler ile hizmet veren kamu kurumlarından faydalanmasının engellendiği bir yönetim anlayışının izahı nedir?İnsanımıza karşı bu hoyratlığın gösterilmesinde kütüphane yönetiminin sorumluluğu yok mudur? Sorumlular hakkında ne yapılmaktadır?”ifadelerine yer verdi.

İkinci, Sayın Baykal’ı içine düştüğü bu yanlışı düzeltmeye ve tüm kamuoyundan özür dilemeye davet ediyorum. Her şeye karşın bilim insanı kimliğiniz bu erdemi göstermenizi gerektirir. Aksi taktirde kayıtlara vatandaşı kütüphaneden kolluk aracılığı ile çıkaran rektör olarak geçecektir söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim