Eğitim Kampüsleri için geri sayım başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kamu-özel ortaklığıyla hayata geçirmeyi planladığı "Eğitim Kampüsleri"nin ayrıntıları netleşmeye başladı. Plana göre, Anadolu, fen, sosyal bilimler ve meslek lisesi gibi okulların bir bölümü şehrin yeni gelişen bölümlerind

Eğitim Kampüsleri için geri sayım başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kamu-özel ortaklığıyla hayata geçirmeyi planladığı "Eğitim Kampüsleri"nin ayrıntıları netleşmeye başladı. Plana göre, Anadolu, fen, sosyal bilimler ve meslek lisesi gibi okulların bir bölümü şehrin yeni gelişen bölümlerinde oluşturulacak 100 bin metrekare alanlar üzerinde tasarlanacak kampüslere taşınacak.

Kampüs alanına yakın olan bölgelerdeki liselerin bir kısmının kampüse taşınmasının ardından da boşalacak binalar ilk ve ortaokullara tahsis edilecek. Bu sayede küçük yaştaki öğrenciler, evlerine daha yakın bölgelerdeki okullarda eğitim imkanına kavuşacak. Son teknoloji ile yapılan yeni kampüslerde eğitim imkanına kavuşacak olan liseli gençler, eğitim kampüslerine kamu tarafından tahsis edilecek araçlarla ulaşacak.
 
156 PROJE BAŞVURDU
 
Öte yandan MEB tarafından açılan eğitim kampüsleri ön seçimli ulusal mimari proje yarışmasına katılmak için 156 adet yarışmacı mimari ekibin, başvuruda bulunduğu öğrenildi. Başvurular, MEB İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından incelendi. Bunun sonucunda başvuranların tamamının asgari yeterlik şartlarını sağladığı görüldü.
 
Bütün kampüslerin projelerinin "mimari yarışma" metoduyla elde edileceğini kaydeden Bakanlık yetkilileri, bu yarışmalara katılabilmek için gerekli asgari şartların olabildiğince esnek tutulduğunu ve ülke çapında mimarlık çevrelerinden yaygın ve başarılı bir katılım sağlandığını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler