Dikkat! Bugün son gün

 Aralarında Anadolu, Anadolu öğretmen, fen ve meslek liselerinin de yer aldığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanı’na (OYP) göre öğrenci alacak okullar için tercih süreci bugün son buluyor. Adaylar 10 okulun yer aldığı tercih listesi hazırlayacak. Bu tercih lis

Dikkat! Bugün son gün

 

Aralarında Anadolu, Anadolu öğretmen, fen ve meslek liselerinin de yer aldığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanı’na (OYP) göre öğrenci alacak okullar için tercih süreci bugün son buluyor.

 

Adaylar 10 okulun yer aldığı tercih listesi hazırlayacak. Bu tercih listesi hem ilk yerleştirmede hem de boş kontenjanlar için düzenlenecek ve 3 yedek yerleştirme döneminde kullanılacak. OYP’si 196 ve üzerinde olan tüm öğrencilerin tercih listesi hazırlama hakkı bulunuyor. Adaylar tercih işlemlerini bakanlığın sitesinde de yer alan tercih ve yerleştirme ekılavuzuna göre yapacak. Adayların tercih listesinin bir kez düzenleneceğini, daha sonra ikinci bir tercih, düzeltme işlemi yapılmayacağını ve tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağını dikkate alarak tercihlerini özenle ve dikkatle yapmaları gerekiyor. Yerleştirme sonuçları 24 Ağustos’ta açıklanacak. Öğrenciler en fazla 3 okulun yedek listesinde olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler