Derslere Hakim ve Savcı girecek

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokullarında verilecek bu derse hakim, savcı ve avukatlar girecek. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan programa göre önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ort

Derslere Hakim ve Savcı girecek
Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokullarında verilecek bu derse hakim, savcı ve avukatlar girecek.
 
Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan programa göre önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri, hukuk dünyası ile tanışacak.
 
Müfredata “Hukuk ve Adalet” dersi olarak dahiledilen derste ilginç etkinlikler de yer alacak. Derslerde hakim, savcı ve avukatlardan da yararlanılacak. Ayrıca uygun ortamlar oluşturularak öğrencilerin adliyeleri ziyaret etmeleri sağlanacak. Dersler aracılığı ile öğrencilere “sorunları ele alma, hukuk bilinci kazanma, haklarını bilme, hak arama yolları öğretilme, hakların hukukla güvence altına alındığını bilme, adalet sistemi ve uygulayıcılarını tanıma ile uzlaşma kültürünü oluşturma konularında duyarlılık geliştirilmesi” amaçlanıyor.
 
Öğretim programında yer alan derslerde dikkat edilmesi gereken hususlardan bazıları şöyle: “ Öğrencilere hukuk kurallarına uyulmadığı takdirde hayatını etkileyecek yaptırımlarla karşılaşılabileceği hatırlatılacak. “Dersin uygulanması sırasında; drama, örnek olay, yargı sistemindeki kurumlara ziyaret, yargı sisteminde çalışanlarla söyleşi, misafir konuşmacı çağırma gibi yöntem ve etkinlikler kullanılabilecek.” “Yargılama sisteminin işleyişi ve bu sistemde çalışan kişilerin rolleri ile ilgili adliye ziyareti şeklinde bir etkinlik düzenlenecek. Dersin işlenişi sırasında seçilen örneklerle öğrencilere hak aramaktan çekinmemeleri anlatılacak.”“Öğrenme öğretme sürecinin daha etkin ve verimli olabilmesi için derste; hukuk terimleri sözlüğü, kanunlar, ilgili resmi internet siteleri vb. yardımcı kaynaklar ile hâkim, savcı, avukat gibi kişilerden yararlanılacak.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler