Dershaneye devam edenler ne olacak?

Milli Eğitim Bakanı Avcı, dershanelerle ilgili, "Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok" dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"nin en önemli bölümlerinden biri olan kamudaki başörtüsü yasağı ve ilköğreti

Dershaneye devam edenler ne olacak?

Milli Eğitim Bakanı Avcı, dershanelerle ilgili, "Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"nin en önemli bölümlerinden biri olan kamudaki başörtüsü yasağı ve ilköğretimdeki "Öğrenci Andı"na ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarihi karar sonrası Bakan Nabi Avcı Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

Avcı, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili, "Çok büyük bir kesimi, özellikle kadın çalışanları rahatlatan, onların yıllardır yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıran bir düzenleme oldu" dedi.

"GÜNÜN ŞARTLARINA UYDURULDU"

Bakan Avcı, okullarda andımızın okunmasına son verilmesiyle ilgili, "Bugünün dünyasında artık söyleyenler de söyletenler de neyi niçin söylediklerini çok düşünmez hale gelmişti. Günün şartlarına uydurulmuş oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 28 Şubat sürecinde görevine son verilen öğretmenlerden 350'sinin göreve dönmek için Bakanlığa başvurduğunu bildirdi.

YENİ DERSHANELERE RUHSAT YOK

Avcı yeni açılacak dershanelere ruhsat verilmeyeceğini, Ocak ayına kadar TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeyle de Milli Eğitim Kanunu'nda yer alan dershaneye ilişkin tanımlar ve kuralların çıkarılmış olacağını kaydetti.

Avcı: ''Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok. Dershanelerde eğitim almakta olan çocuklar dönemin sonuna kadar, 2014 Haziran ayının sonuna kadar kurslarına devam edecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim