Ders geçme sistemi değişiyor

 Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 'Küçük İstanbul Buluşmaları'nın bugünkü konuğu Milli Eğitim Bakını Ömer Dinçer oldu. Sefaköy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşide Bakan Dinçer, bir öğrencinin Seviye Belirleme Sınavı (Sbs) il

Ders geçme sistemi değişiyor

 

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 'Küçük İstanbul Buluşmaları'nın bugünkü konuğu Milli Eğitim Bakını Ömer Dinçer oldu. Sefaköy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşide Bakan Dinçer, bir öğrencinin Seviye Belirleme Sınavı (Sbs) ile ilgili sorusunu cevapladı.

Bakan Dinçer, mevcut durumda sınav odaklı bir sistemin normal olmadığını belirterek, sınavlara ve özellikle dershanelere olan ihtiyacın azalması için bir çalışma başlattıklarını belirtti. Öğrencilerin sınıflarda ve okullarda öğrenmesi gereken derslerin ve kazanımların kendi öğretmenlerinden alması gerektiğini vurgulayana Dinçer, "Şunu söylemem lazım; arkadaşlar sınava odaklı bir eğitim sistemi normal bir durum değildir. Bunu hep beraber kabul edelim. Bütün çocuklarımızın şöyle ya da böyle dershanelere yönelmeleri de normal değildir. Biz okulumuzda sınıfımızda öğrenmemiz gereken dersleri ve kazanımlarımızı kendi öğretmenimizden almalıyız. Bunun için eğitim sisteminin kendi içinde daha fazla disipline olması ve öğretmenlerimizin bu sorunlara daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında ben zaman içersinde sınavın ve özellikle dershaneye olan ihtiyacın azaldığı bir eğitim sistemi için hazırlık yapıyorum" şeklinde konuştu.

Söyleşide öğrencilerin eğitim sistemindeki aksaklıklarla ilgili sorularını cevaplayan Bakan Dinçer, ders geçme sisteminde de değişiklik yapılabileceğini belirtti. Konuşmasında sık sık kendi okul hayatından örnekler veren Dinçer, kendi zamanında derslerin iyi olması durumunda üst sınıftan da ders alabildiklerini belirterek, "Sınıf geçme sisteminde de bir değişiklik yapmak istiyoruz. Mesela 7. sınıftayken 8. sınıftan ders alabilirsiniz. Eskiden şöyle bir hakkımız vardı; ben size bu hakkı yine vermek istiyorum. Ders geçme sisteminde eğer sizin okuduğunuz yıl ders ortalamanız belli bir notun üzerinde olursa bir üst sınıfın derslerini vererek bir sınıfı okumadan atlıyordunuz. ve sene kazanıyorsunuz. Bu sistemi tekrar sizlere vermeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bazı derslerde not ölçümünün olmaması gerektiğini de belirten Bakan Dinçer, "Müziğin güzel sanatların sporun ve benzerlerinin notla ölçülmesinin gerekmediğini düşünüyorum. Şimdi mesela biz insanlar öğrencilerimize sporla ilgili veya güzel sanatlarla ilgili olarak bunları yapmaları konusunda gerekli zemini hazırlasak ve bu tarafa yönlendirsek her türlü fırsat versek. Kendi kabiliyetleri olanlar mutlaka bir yere geleceklerdir. Bir yerlere gelenleri ödüllendirelim. Ama kabiliyeti olmayanları da cezalandırmayalım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim