Çocuklar arasındaki fark azaldı

Kız ve erkek öğrenciler arasındaki okullaşma oranı farkının yüzde 0.43'e kadar düştüğünü belirten Çubukçu, "Yüzde 100'e yakın cinsiyet eşitliği sağladık." dedi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bilgi Üniversitesi'nde İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federas

Çocuklar arasındaki fark azaldı

Kız ve erkek öğrenciler arasındaki okullaşma oranı farkının yüzde 0.43'e kadar düştüğünü belirten Çubukçu, "Yüzde 100'e yakın cinsiyet eşitliği sağladık." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bilgi Üniversitesi'nde İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu tarafından düzenlenen 'Eşitlik iş demektir' konulu konferansa katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Çubukçu, okullarda cinsiyet eşitliği konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. 8 buçuk yıl gibi kısa bir sürede bu eşitliğin sağlandığını dile getiren Çubukçu, "Bugün sevinçle paylaşmak isterim ki, 2003 yılında başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasının amacı toplumsal cinsiyet eşitliğinin kız çocuklarının aleyhine olan bu durumun düzeltilmesi ve eşitliğin sağlanmasıydı. Bugün artık ilköğretimde kız çocukları ile erkek çocukları arasındaki okullaşma oranı arasındaki fark yüzde 0.43'ün altına düşmüştür. Yani yüzde yarımın da altına düşmüştür. Yani yüzde 100'e yakın bir cinsiyet eşitliği sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Zorunlu eğitime kendilerinden önceki dönemde çok fazla önem verilmediğine dikkat çeken Çubukçu, "Özellikle temel eğitim yani zorunlu eğitim çağında bu dönemde yapılanlar 20-30 yıl önce yapılsaydı elbette ki Türkiye'de bu manada bu kadar kadın okur yazar olmayan nüfusa sahip olmazdık. Buna rağmen yetişkin kadın yazar okur yazarlığı içinde başlattığımız kampanyada elde ettiğimiz sonuçlar da son derece sevindirici. Aslında sadece okur yazar olmalarını değil en az bir ilköğretim diploması, orta öğretim ve lise diploması almaları mümkünse yüksek öğrenime devam etmeleri konusunda da teşvik ediyoruz, çaba gösteriyoruz. Bir milyonun üzerinde kadın bu kampanya sayesinde okur yazar oldu.Bazıları daha ileri düzeyde sertifika aldı. Kadın girişimciliği de bu manada çok önemli. Gerçekten bu alanda başarılı. Türkiye'nin başarılı kadınlarıyla birlikteyiz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler