Çareyi uzman aramakta buldu

Sınavlardaki şifre, sınav organizasyonu eksiklikleriyle gündemden düşmeyen ve neredeyse her sınavda yeni bir skandala imza atan ÖSYM, çareyi uzman almakta buldu. ÖSYM, 12 sözleşmeli sınav hizmetleri uzmanı alacağını duyurdu.ÖSYM'nin gazetelerde yer alan d

Çareyi uzman aramakta buldu

Sınavlardaki şifre, sınav organizasyonu eksiklikleriyle gündemden düşmeyen ve neredeyse her sınavda yeni bir skandala imza atan ÖSYM, çareyi uzman almakta buldu. ÖSYM, 12 sözleşmeli sınav hizmetleri uzmanı alacağını duyurdu.

ÖSYM'nin gazetelerde yer alan duyurusuna göre, Devlet Memurları Kanunu kapsamında sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak sınav hizmeti uzmanlarından ikisi bilgisayar bölümü mezunu programcılar, biri de ölçme, değerlendirme veya program geliştirme uzmanından oluşacak.

ÖSYM, iki matematik, iki biyoloji, birer Türkçe, Almanca, Arapça veya Farsça alanlarında uzman alırken, sınav uzmanlarından ikisi de hukuk alanında istihdam edilecek.

KPSS'de en az 70 puan alan adayların 27 Mayıs 2011 tarihine kadar başvurabileceği sınav hizmetleri uzmanlığına ilişkin mülakat, ÖSYM'nin daha sonra belirleyeceği bir tarihte gerçekleştirilecek.

Başvurusu kabul edilen adaylara mülakat tarihi, saati ve yeri www.osym.gov.tr sayfasında 31 Mayıs 2011 tarihinde duyurulacak.

Sınav hizmetleri uzmar adaylarında aranacak eğitim, sınav, yabancı dil ve deneyim şartları şöyle:

"Matematik: 2 (matematik bölümü KPSSP1, matematik öğretmenliği KPSSP10)

Türkçe: 1 (Türk Dili ve Edebiyatı bölümü KPSSP1, Türkçe öğretmenliği KPSSP10)

Biyoloji: 2 (biyoloji bölümü KPSSP6 veya KPSSP7, ÜDS İngilizce (fen ve sağlık bilimleri)

Almanca: 1 (Alman Dili ve Edebiyatı KPSSP106 veya KPSSP108), Almanca öğretmenliği KPDS Almanca)

Arapça veya Farsça: 1 (Arap Dili ve Edebiyatı KPSSP3 veya KPSSP10, Arapça öğretmenliği KPDS Arapça veya Farsça)

Eğitim bilimleri: 1 (eğitim bilimleri KPSSP10 ölçe değerlendirme veya program geliştirme uzmanı)

Programcı: 2 (bilgisayar bilimleri bölümü KPSSP106, yazılım mühendisliği KPDS İngilizce, bilgisayar mühendisliği java programlama diline hakim, elektronik mühendisliği)

Hukuk: 2 (hukuk fakültesi KPSSP79)"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim