Bu illerde okullar tatil edildi

Kar yağışı nedeniyle Muş, Ağrı, Kars, Ardahan ve Uşak'ta eğitime ara verildi, Uşak'ta, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli sayıldı. Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi. İl

Bu illerde okullar tatil edildi
Kar yağışı nedeniyle Muş, Ağrı, Kars, Ardahan ve Uşak'ta eğitime ara verildi, Uşak'ta, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli sayıldı.
 
Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki okulların 10 Şubat 2015 Salı tatil edildiği belirtildi.
 
Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, yatılı bölge okullarında ise eğitime devam edileceği bildirildi.
 
AĞRI
 
Ağrı'da kar yağışı nedeniyle kent merkezine bağlı köyler ile Eleşkirt'in köylerindeki okullar ve taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bir gün ara verildi.
 
Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.
 
Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda ara verildiği vurgulanan açıklamada, merkezdeki okullarda ise eğitime devam edileceği ifade edildi.
 
Eleşkirt ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bir gün ara verildi.
 
Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı köy yollarının kapalı olması nedeniyle Eleşkirt'te bağlı 55 köy okulu ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 10 Şubat Salı ara verildiğini söyledi.
 
İlçede kar yağışının üç gündür etkili olduğunu ifade eden Zadeleroğlu, "Olumsuz hava şartları nedeniyle ikinci dönemin ilk günü sadece taşımalı eğitimin uygulandığı okullar tatil edilmişti. Fakat bazı köy yollarının kapalı olması nedeniyle yarın hem köy okulları hem de taşımalı sistemin uygulandığı okullar tatil edildi" diye konuştu.
 
KARS
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Kars merkez ile Akyaka, Selim, Susuz ilçeleri ve Ardahan'ın Göle ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.
 
Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kars merkez, Akyaka, Selim ve Susuz ilçeleri ile köylerinde okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 10 Şubat Salı ara verildiği bildirildi.
 
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle 10-11 Şubat 2015 tarihlerinde eğitime ara verildiği daha önce duyurulmuştu.
 
ARDAHAN
 
Ardahan'ın Göle ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.
 
UŞAK
 
Uşak'ta olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında, "hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler" nedeniyle il genelinde tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında 10 Şubat Salı eğitime ara verildiği ifade edildi.
 
Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler