Bilim adamları boynuzsuz inek üretecek

 Sunday Times'ın haberine göre, süt sağımı sırasında her yıl yüzlerce kişinin inek boynuzlarıyla yaralanmasına çare arayan Edinburgh Ruslin Enstitüsü bilim adamları ineklerin genetik kodlarını değiştirerek boynuzsuz inek üretecek. Geliştirilen proje kapsa

Bilim adamları boynuzsuz inek üretecek

 

Sunday Times'ın haberine göre, süt sağımı sırasında her yıl yüzlerce kişinin inek boynuzlarıyla yaralanmasına çare arayan Edinburgh Ruslin Enstitüsü bilim adamları ineklerin genetik kodlarını değiştirerek boynuzsuz inek üretecek.
 
Geliştirilen proje kapsamında Holstein cinsi süt ineklerinden alınan kök hücre DNA'larda boynuzun gelişimini sağlayan şifreler değiştirildikten sonra elde edilecek kök hücreler embriyo haline getirilecek. Daha sonra bu emriyolar klonlama yöntemiyle çoğaltılarak boynuzsuz Holstein inek sayısı artırılacak. Araştırmayı yapan ekibin başında bulunan Prof. Geoff Simm, ABD'deki Minnesota Üniversitesi ile yapılan proje çerçevesinde elde edilecek yeni türle, her yıl yüzlerce kişinin yaralanmasının önüne geçileceği gibi, yine her yıl boynuz darbeleriyle diğer ineklerin de yaralanmasının engellenerek verim kaybının azaltılacağını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim