"Ben istifa ettim o da etsin"

Vatan Gazetesi'nin haberine göre: ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili savunmalarının birçok kesimi tatmin etmemesi, ardından da yazdığı mektupta 'şifre var ama sehven' itirafını yapmasına eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'dan tepk

"Ben istifa ettim o da etsin"

Vatan Gazetesi'nin haberine göre: ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili savunmalarının birçok kesimi tatmin etmemesi, ardından da yazdığı mektupta 'şifre var ama sehven' itirafını yapmasına eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'dan tepki geldi: "En ufak bir koku olduğunda, bu bırakın 1.7 milyon adayı çok az kişiyi ilgilendirse bile sınav iptal edilmelidi"

SEHVEN SIRALI

ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, 1 milyon 700 bin öğrencinin girdiği Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifreleme yapıldığı iddiasına açıklık getirmek için öğrencilere gönderdiği mektupta, itiraf gibi ifadeler yer aldı. Daha önce, "şıklardan en büyük olanın sağındaki şık doğru" şifresi uygulandığında, 40 sorudan 23'ünün birkaç dakikada çözüleceği iddiasını kabul etmeyen Demir, mektupta, "Her soru için rastgele verilmesi gereken değerler, sehven sıralı olarak verildiğinden oluşturulan soru kitapçıklarında bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin hemen sağındaki seçeneğin, doğru cevap olması durumu ortaya çıkmıştır" dedi. Demir'in bu çelişkili açıklamalarını ÖSYM eski Başkanı Ünal Yarımağan Vatan'a değerlendirdi...

SINAV İPTAL EDİLMELİ

* Ali Demir'in açıklamalarını nasıl yorumluyorsunuz?

Bu durumun böyle olduğunu kripto uzmanları matematikçiler şifre iddiaları ortaya çıktığından beri söylüyor. Şimdi ÖSYM başkanı kafaları daha da karıştırdı. Bir çok şeyi hayretle izliyorum. Siyasiler olaya müdahil, hepsi tatmin olduk açıklaması yapıyor. Bu iş bu kadar siyasi olmamalı. Hata yapıldığı ortada. Yazılan mektupta bu hatanın sonucu yok. Kimse yararlı çıkmadı deniyor ama bir mod medyan olayı var. Mod medyan doğru yanıtı bulmanın şartı. Sınavdan önce mod-medyan ortalarda dolaştı, bunu bilen sınavda öncelik verdi. Mod medyanın ne anlama geldiğini bilenler fark yarattı ve ortaya böyle çıktı. Bu nedenle sınavın iptal edilmesi gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler