Bayburt'ta akademik yıl başladı

Bayburt Üniversitesi’nde 2010- 2011 akademik eğitim- öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.Bayburt Üniversitesi İktisadi İdariler Fakültesi amfisinde düzenlenen törene YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Prof. Dr. Durmuş Günay, Bayburt Ü

Bayburt'ta akademik yıl başladı

Bayburt Üniversitesi’nde 2010- 2011 akademik eğitim- öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Bayburt Üniversitesi İktisadi İdariler Fakültesi amfisinde düzenlenen törene YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Prof. Dr. Durmuş Günay, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, akademisyenler, kamu kurum temsilcilerinin ve öğrenciler katıldı.
Programda öğrenciler adına açılış konuşmasını Bayburt Üniversitesi Konseyi Başkanı Fırat Aksoy yaptı.

Ardından kürsüye gelen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, 2008 yılında kurulan Bayburt Üniversitesi’nin 2 yıllık serüveni hakkında bilgi verdi.
Rektör Mollahmahmutoğlu, konuşmasında, “Üniversitelerin kaliteli eğitim ve öğretim vermelerinin yanında bilgi üretme, ürettiği bilgiyi transfer etme, toplumla paylaşma yani teknolojiye dönüştürme, bu yolla toplumla organik bağ kurarak sosyal, kültürel ve ekonomik değişimin güçlenmesine ve etik değerlerin oluşmasına katkıda bulunan en önemli kuruluşlardır. İnsanlık tarihi eğitim ve afet arasında gittikçe kızışan bir yarışa tanıklık etmektedir. Bilgi ekonomisinden faydalanmasının olmazsa olmaz koşulu nitelikli donanımlı insan nüfusudur. Yüksek öğretime sahip olmuş eğitilmiş nüfusumuz sadece yüzde 15’i oluşturmaktadır. Türkiye’nin 12 milyon olan genç nüfusunun sadece yüzde 4’ü yüksek öğrenime ulaşabilmektedir. Bu çok üzücü tablodur. Yüksek öğretime katılımı artırmak, gelişebilirliği kolaylaştırmak için genç nüfus önündeki bahaneler, gerekçeler, anlamsız engeller mutlaka kaldırılmalı ve yüksek öğretime olan pencere yükseltilmelidir.
Bayburt Üniversitesi’nin kuruluşundan buyana yapılan çalışmalarda yolumuza pusu kurulmasına, arkamızdan çelme takılmasına rağmen bizimle yürümeyenlere arkamızda boş sokaklar gibi bırakıp büyük bir özveri ve heyecanla devam ediyoruz. Bu nedenle akademik personelime ve idari personelime ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında öğrencilere seslenen Rektör Mollamahmutoğlu, şu ifadelere yer verdi:
“Bu imkânların sizlere sunulmasında devletimizin yanında Bayburt yerel yönetimi, milletvekilleri, Bayburtlu işadamları ve vatandaşların önemli katkıları bulunulmuştur. Bu vesile ile onlara buradan şükranlarımı sunuyorum. Bulunduğunuz bu şirin şehirde sosyal imkânlarınız kısıtlı olabilir. Ama bu şehir bu üniversite ile büyüyecektir. Ve son bir yıl içerisinde de elinden geleni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Daha çok büyüyecek daha büyük imkânlar sunacaktır. Fakat siz buradaki kısıtlı sosyal imkânları lütfen avantaja dönüştürmeyi becerin. Özelikle halkla bütünleşmeye çalışın, onlarla sorunlarınızı paylaşın, derlerinizi anlatın, iletişim kurmaya çalışın, zor da olsa bunu başarmaya çalışın. Halkla bütünleşemeye çalışın, onlara benzeyerek değil, farklılığınızı koruyarak bütünleşemeye çalışın. Ve unutmayın ki başarının 2 temel kuralı vardır. Bir tanesi çalışmak bir diğeri de disiplindir. Bu eğitim kampında sizin için tüm gerekli donanımlar mevcuttur. Mutlaka tam anlamıyla her şey size sunulamamış olabilir. Ama buradaki çok hızlı değişime sizler de şahitsiniz. Hepinize bu eğitim ve öğretim yılında sağlık mutluluk ve başarılar diliyor saygı ve saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Törende YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sait Bilgiç’in konuşmasının ardından Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Bülent Arınç’ın Bayburt Üniversitesi’nin yeni eğitim ve öğretim yılı hakkındaki konuşmalarının olduğu VTR leri izletildi.

Daha sonra YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından “Üniversitenin anlamı, üniversitelerimiz ve Yükseköğretimde gelişmeler” konulu başlangıç dersinin verilmesiyle Bayburt Üniversitesi’nde 2010 – 2011 eğitim ve öğretim akademik yılı başlamış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim