"Başarı sevgiden geçer!"

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve beraberindeki öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti. Vali Kızılcık, Sandıkçı ile beraberindeki öğretmenleri makamında kabulü sırasın

"Başarı sevgiden geçer!"

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve beraberindeki öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Vali Kızılcık, Sandıkçı ile beraberindeki öğretmenleri makamında kabulü sırasında yaptığı konuşmada, eğitimde en önemli enstrümanın bilgi olduğunu ifade ederek, ''Gelecek nesillerin muhasır medeniyet seviyesine çıkabilmesi için bizlerin büyük sorumluluğu var. Zira bilgide üstün olanlar bunu iyi kullanabilenler ve yönetebilenler toplumlarını ve devletlerini uluslararası arenada daha üst kademelere taşımakta ve böylece muhasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ülküsünü gerçekleştirmede daha avantajlı konuma gelmekteler'' dedi.

Bu sebeple öğretmenlere daha rahat ve uygun ortamda çalışabilmeleri için devlet olarak her türlü kolaylığı ve imkanı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Kızılcık, şöyle devam etti:

''Belkide Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ilk defa bütçede eğitim payı diğer alanları geçmekte ve böylece çocuklarımızın modern teknolojiyi kullanarak daha kısa sürede daha somut bir şekilde görerek eğitim görmelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hiç durmadan sadece fiziksel alt yapıyı değil, teknolojik altyapıyı da tamamlayarak sınıflarda çocuklarımızın daha modern, çağın gerektirdiği tüm teknolojileri kullanarak eğitim görmesini ve böylece kendine güvenen ve sorunlarıyla mücadele edebilecek bir yapıda yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz''

     -''HER ŞEYİN BAŞLANGICI SEVGİ''-

Kızılcık, teknolojik gelişmeler ve yatırımlar kadar eğitimde sevginin de önemine değinerek, ''Sevginin olmadığı hiçbir ortamın başarılı olması mümkün değildir. Sevgisiz bir ortamda başarıdan bahsetmenin bir anlamı olmadığını biliyoruz, her şeyin başlangıcı sevgidir'' diye konuştu.

Çocukların, öğretmeni, ailesi, yakın çevresi ve arkadaşlarıyla sevgi temelli bir ilişki kurması halinde o ülkenin, dünyanın ve insanlığın daha huzurlu ve daha barışçıl olabileceğini ifade eden Kızılcık, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı da 24 Kasım'ın sembolik bir gün olduğunu ve kendilerinin her gün eğitim için çalışmaya devam ettiğini belirterek, ''Eğitim her alanda kalkınmanın lokomotifidir' dedi.

Vali Recep Kızılcık, günün anısına Sandıkçı ile beraberindeki öğretmenlere kalem armağan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim