Bakan Kılıç'tan öğrencilere müjde

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni dönemde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler için hazırladıkları sürprizleri ilk kez açıkladı.Gazeteci Ömer Şahin’in TRT Türk’deki Görüş Farkı programına katılan Bakan Kılıç, yurtlarda battani

Bakan Kılıç'tan öğrencilere müjde

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni dönemde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler için hazırladıkları sürprizleri ilk kez açıkladı.

Gazeteci Ömer Şahin’in TRT Türk’deki Görüş Farkı programına katılan Bakan Kılıç, yurtlarda battaniye döneminin kapandığını söyledi. Kılıç, 310 bin öğrenci için elyaf yorgan satın aldıklarını açıkladı. Kılıç, “Bu yaz gençlerimiz geri döndüklerinde bu sürprizi görecekler; bir, odalarında buzdolabı görecekler, iki, 8 kişilik odanın 6 kişiye düştüğünü, eski yurtlar için söylüyorum, yeniler zaten 3 kişilik,  6 kişilik odanın 4’e düştüğünü, 4 kişilik odada ranzaların bazaya dönüştüğünü ve odaya buzdolabı geldiğini görecekler” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TRT Türk’te yayınlanan Görüş Farkı programında üniversite öğrencilerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Kılıç, KYK yurtlarında halen 310 bin öğrencinin barınma imkanı bulduğunu belirterek, Bakanlık olarak 184 yeni yurt inşaatına devam ettiklerini dile getirdi. Müfettişlerin ve diyetisyenlerin yurtları devamlı denetlediklerini ifade eden Bakan Kılıç, yemekhanede kullanılan yağlara kadar ilgilendiklerini söyledi. KYK yurtlarında battaniye devrinin bittiğini kaydeden Bakan Kılıç, şunları söyledi:    

“Gençlerin üstünde battaniyeler vardı, battaniyeler ağır ve hijyenik değil, bir de eski yıllardan kalma battaniyeler ve yıkadığınızda da kuruması kolay değil, halı yıkamak gibi bir şey battaniye yıkamak. Bir Bakanın battaniyenin yıkanmasıyla ne alakası var denilebilir ama 310 bin tane üniversiteli genç bu ülkenin geleceğine ilişkin en önemli güç ve enerji kaynağı olarak bizim yurtlarımıza emanetse, ilgilenir, ilgileniyorum. Bizim gençlerimizle ilgili, Başbakanımızın da çok tarifsiz bir şefkati var bir baba olarak aynı zamanda, 310 bin tane elyaf yorganla battaniyeleri değiştirdik. Battaniye kalmadı yurtlarda. Gençlere hatta şöyle takılıyorum: Evde 3 kardeş, 5 kardeşiniz diyelim, anneniz, babanız elyaf yorgan alırken 5 kişiye alıyor, biz 310 bin kişiye aynı anda bunu tedarik etmek durumundayız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim