Avrupa’nın 7 ülkesinden 50 öğrenci ve öğretmen Trabzon’a geldi

Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden önemli proje…

Avrupa’nın 7 ülkesinden 50 öğrenci ve öğretmen Trabzon’a geldi

2016 teklif çağrısı döneminde “Okullararası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA219) ” kapsamında Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi adına sunulan, “Europe as a workspace” adlı Erasmus+ projesi kabul edildi.

Bu proje, “Local Identities Forming Europe” ve "70 Years of European History (1945-2015)" adlı AB projelerini mütakiben okulun Uluslararasıcılık alanında attığı önemli adımlardan üçüncüsü oldu.

Eylül 2016'dan Eylül 2018'e kadar sürecek olan proje Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İtalya ve İsveç'ten ortak okulların katılımı ile Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yürütülecek.

Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi yürütmekte olduğu "70 Years of European History (1945-2015)" adlı AB projesinin Türkiye Hareketliliğini başarı ile tamamlayarak, bir haftalık süre ile Avrupa’nın 7 farklı ülkesinden 25 öğretmen ve 25 öğrenciyi konuk etti ve tüm çalıştayları başarı ile  mutluluğunu yaşadı.

Konuk öğrenciler Trabzon’dan ayrılırken “Burada o kadar çok ilgi gördük ki, evimize döndüğümüzde ailemize alışmakta zorlanacağız.” diyerek memnuniyetlerini diler getirdiler.









HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler