Avrasya için öğrenci alımı başlıyor

Yıldız, Akçaabat'ta düzenlediği basın toplantısında, üniversitesinin kurulma kararının 10 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı. Trabzon'a özel üniversite kurmak için harekete geçtiklerinde Ankara, İstanbul ve İzmir'in dışında özel ünive

Avrasya için öğrenci alımı başlıyor

Yıldız, Akçaabat'ta düzenlediği basın toplantısında, üniversitesinin kurulma kararının 10 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı. Trabzon'a özel üniversite kurmak için harekete geçtiklerinde Ankara, İstanbul ve İzmir'in dışında özel üniversite olan il bulunmadığını ifade eden Yıldız, 'Trabzonlular olarak bir ilki gerçekleştirmeyi istedik. Ancak önce Trabzon'un içinden engellendik. Daha sonra Ankara'da karşımıza Trabzon bağlantılı duvarlar ördüler. Tam 4 yıl bütün bu şartları yerine getirmemize rağmen bizi engellediler. Biz üniversite kurmaya kalktığımızda ve FİSKOBİRLİK'in yeri için 30 yıl kira sözleşmesi imzaladığımızda kiralık mülk geçerliydi. Ancak kazanılmış hakkımız vermediler' diye konuştu. Rektörlerini belirleyerek, 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci almayı planladıklarını dile getiren Yıldız, 'Halkımızın beklentilerinin ve bu şehrin kalkınma ihtiyacının farkındayız. Bunu hep beraber sağlayacağız. Hayatımın en mutlu günlerini yaşadığımı ifade etmek istiyorum' dedi.

Trabzon'da geç kalınmış bir hizmetin gerçekleşmesi için Trabzon basınının kendilerine çok destek verdiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti: 'Bu üniversitenin kurulmasında başta sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Onların imzası olmasaydı bu üniversite kurulmamış olacaktı. Ayrıca, baştan beri bana destek veren Yomra Belediye Başkanı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık geleceğe bakmalıyız. Üniversitemiz sayesinde gelecek 5 yıl içerisinde Trabzon'a 20 bin öğrencinin gelmesini hedefliyoruz. Bu da Trabzon'u ayağa kaldıracak bir projedir ve çok sayıda fabrikaya bedeldir' diye kaydetti. Yıldız, Özel Avrasya Üniversitesinin fen edebiyat, mimarlık, iktisadi ve idari bilimler ve yabancı diller fakülteleri ve 2 enstitüyle hizmet vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim