Anne ve babalar buna dikkat edin !

 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, öğrenmenin duyma kabiliyeti ile ilişkili olduğunu belirtti. İzmirli, duyma sorunu yaşayan öğrencinin hem okula uyum sağlamada, hem de derslerinde başarılı olamayacağını söyledi. Opr. Dr. Cevd

Anne  ve babalar buna dikkat edin !

 

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, öğrenmenin duyma kabiliyeti ile ilişkili olduğunu belirtti. İzmirli, duyma sorunu yaşayan öğrencinin hem okula uyum sağlamada, hem de derslerinde başarılı olamayacağını söyledi.
 
Opr. Dr. Cevdet İzmirli, yaptığı açıklamada, yeni okula başlayan öğrencilere mutlaka duyma testi yaptırılmasını istedi. Duyma kaybı olup da yeni okula başlayan öğrencilerin okula gitmek istemeyebileceğini ve derste huzursuzluk yaşayabileceğini ifade eden İzmirli, "Çocuğunuzun okula gitmemek istemesinin nedenleri arasında işitme kaybı yaşaması da olabilir.
 
Bu sebeple veliler okula yeni başlayan çocuklarına mutlaka kulak muayenesi yaptırmalı, işitme kaybı olup olmadığına bakılmalıdır. Artık hastanelerimizde çok kolay ve hızlı bir şekilde işitme testleri yapılabiliyor." dedi.
 
Öğrencide duyma kaybı olup olmadığının biraz dikkat sayesinde hem veli hem de okuldaki öğretmen tarafından kolaylıkla anlaşılabileceğini ifade eden İzmirli, bunun belirtilerini şöyle sıraladı: 
 
"Çocuk okulda dersi dinlemiyor, başka şeylerle uğraşıyor, sorulan sorulara yüksek sesle cevap veriyor ve dudak okumaya çalışıyorsa bu duymadığının bir işareti olabilir. Evde ise yüksek sesle müzik dinlemesi ve televizyon izlemesi yine duymadığının bir belirtisi sayılabilir. Çocuklarda böyle bir durum söz konusuyla hemen bir uzman doktora götürülmesi ve muayene ve işitme testi yaptırılması gerekir."
 
"KABAKULAKTA 24 SAAT İÇİNDE TEDAVİYE BAŞLANMALI" 
Duyma kaybının en önemli nedenleri arasında tedavi edilmeyen üst solunum enfeksiyonları ve kabakulağın geldiğini vurgulayan İzmirli, şu bilgileri verdi:
 
"Eğer mümkünse okullarda duyma ve görme taraması yapılmalı, sorun yaşayan öğrencilerin tedavilerinin yapılması gerekiyor. Özellikle kabakulak enfeksiyonu da 24 saat içinde teşhis ve tedaviye başlanmadığı takdirde kalıcı duyma kaybına sebep olabilir. Bu bakımdan kabakulak şüphesinde çocuk derhal uzman doktora götürülmelidir. Ayrıca, enfeksiyon tamamen geçene kadar okula gönderilmemelidir."
 
Çocukların sağlıklı ve başarılı bir eğitim süreci geçirmesinin gerekli tıbbi muayenelerinin yapılmasıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayan İzmirli, "Bu konu ihmal edilmemeli. Artık sağlık hizmetine ulaşmak çok kolay. Bu sebeple okula giden çocukların mutlaka ama mutlaka kulak muayeneleri yapılmalıdır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim