Anadolu ve Fen liselerine girişte değişiklik

Bakan Avcı, madde üzerinde, Anadolu ve Fen liselerine nasıl öğrenci alınacağına ilişkin soruyu yanıtladı.Anadolu ve fen liseleri için artık tek bir sınava dayalı öğrenci alınmayacağını belirten Avcı, müfredatta olan sınavlardan alınan notları da hesaba ka

Anadolu ve Fen liselerine girişte değişiklik

Bakan Avcı, madde üzerinde, Anadolu ve Fen liselerine nasıl öğrenci alınacağına ilişkin soruyu yanıtladı.

Anadolu ve fen liseleri için artık tek bir sınava dayalı öğrenci alınmayacağını belirten Avcı, müfredatta olan sınavlardan alınan notları da hesaba katan bir düzen kurmaya çalıştıklarını kaydetti. Avcı, şunları söyledi:

"Bunun bugüne kadar gerçekleştirilemeyişinin sebebi; müfretada dayalı olarak yapılan sınavlarda her öğretmen ve okul, kendi öğrencilerinin daha başarılı olmasını istiyor, dolayısıyla oradaki notlar çok da gerçekçi olmayabiliyor veya çok adilane değerlendirme yapan okullar bu kriterlere uymayan okullar karşısında öğrencileri dezavantajlı duruma düşüyor. Üzerinde çalıştığımız; müfredata dayalı olarak yapılan sınavların bazılarının, bu değerlendirmeye katılacak olan sınav sonuçlarının, merkezden planlanmayla yürütülen ve yine merkezden değerlendirilen sınavlar şeklinde yapılması. Sene içindeki bazı yazılılar Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde merkezden hazırlanmış sorularla yapılacak. Böylece, hormonlanmış notlardan arındırarak, bu notları da nihai değerlendirme ortalamasına katmayı planlıyoruz. Bu çok ciddi merkezi planlama gerektiriyor."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Başbakan eleştirilebilir. Başbakan'ı, AK Parti'yi eleştirmeyeceksek biz niye buradayız?" dedi. Ağbaba, Genel Kurul'da yaşanan bazı tartışmaları anımsattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Atatürk ve Cumhuriyet üzerinden siyaset yapmayı bırakın, bunlar ortak değerlerimizdir. Atatürk olsaydı, sizi bu partide barındırmazdı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler