Açıköğretimlilere kayıt şoku!

Üniversite kayıtları 5-9 Eylül’de. Açıköğretim lisesinde son sınıf bütünleme sınavının ise 11 Eylül’de olması öğrencileri zor durumda bıraktıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ÖSYM arasında "kayıt" krizi çıktı. Açıköğretim lisesi'nin (AÖL) 11 Eylül'de yapıl

Açıköğretimlilere kayıt şoku!

Üniversite kayıtları 5-9 Eylül’de. Açıköğretim lisesinde son sınıf bütünleme sınavının ise 11 Eylül’de olması öğrencileri zor durumda bıraktı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ÖSYM arasında "kayıt" krizi çıktı. Açıköğretim lisesi'nin (AÖL) 11 Eylül'de yapılacak bütünleme sınavı sonrasında mezun olacak durumdaki öğrenciler, "sınavı kazandıkları halde üniversiteye kayıt yaptıramama" durumunda kaldı.

Üniversite kayıt tarihi olarak açıklanan 5-9 Eylül öncesinde "lise diplomasını" elde edemedikleri için üniversite hakkını kaybedecek olan öğrenciler, MEB'i itiraz yağmuruna tuttu. YÖK'e resmi bir yazı ile durumu bildiren MEB, ÖSYM'den bu durumdaki öğrenciler için "ek kayıt hakkı" tanınmasını istedi. Üniversite kayıt tarihleri, AÖL'de okuyan öğrencileri zora soktu. MEB, üniversiteyi kazanan ancak açık öğretim lisesinde bütünlemeye kalan öğrenciler için ek sınav tarihini 11 Eylül olarak belirledi. Bütünlemeyi geçip başarılı olan öğrencilere "üniversiteye kayıt" hakkı doğdu. Ancak, ÖSYM, üniversiteye kayıt tarihlerini 5-9 Eylül olarak açıklayınca öğrenciler, kayıt tarihlerinin uzatılmasını talep etti.

MEB, "Yeni düzenleme yapılınca bu öğrenciler 11 Eylül'den sonra kayıt yaptıracak. Bu kararı verecek olan ÖSYM. Yanıt bekliyoruz" görüşünü iletti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim