Açık öğretim öğrencilerine müjde

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, açıköğretim hizmetlerinin harçlarının dün itibarıyla yüzde 50 oranında indirildiğini açıklayarak, eğitim alamamış ya da yarıda bırakmış kadın, erkek ve engellileri uygulamadan yararlanmaya davet etti.Açık ilköğretim okul

Açık öğretim öğrencilerine müjde

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, açıköğretim hizmetlerinin harçlarının dün itibarıyla yüzde 50 oranında indirildiğini açıklayarak, eğitim alamamış ya da yarıda bırakmış kadın, erkek ve engellileri uygulamadan yararlanmaya davet etti.

Açık ilköğretim okulu harçları 20 liradan 10 TL'ye, açıköğretim liselerinin harçları 40 TL'den, 20 TL'ye çekildi.

Uzaktan Eğitim Koordinasyon Merkezi ve Alo Eğitim Hattı'nın tanıtım toplantısında konuşan Çubukçu, Açık İlköğretim Okulu, Açıköğretim Lisesi, Mesleki Açıköğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık İlköğretim Okulu'nun, Hayat Boyu Öğrenim Daire Başkanlığı altında yeniden yapılandırıldığını belirtti. Bakan, ilerleyen günlerde bu merkez aracılığı ile isteyen herkese kurulacak sanal sınıflarla uzaktan eğitim hizmeti sunulacağını aktardı. Yetişkinlerin açıköğretimi daha kısa sürede bitirebilmesi amacıyla bazı düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Çubukçu, "Derslerinde başarılı olan yetişkin açıköğretim öğrencisi, ilköğretim ikinci kademesini yani 6, 7 ve 8. sınıfların tamaamını 1 yılda, liseleri 2,5 yılda tamamlayabiliyor." dedi.

Çubukçu, Türkiye'nin yanı sıra, Batı Avrupa ve Suudi Arabistan'da yaşayan vatandaşların yararlandığı açıköğretim hizmetlerinin, Azerbaycan'da da başlatılması için Anadolu Üniversitesi ile protokol imzalandığını anlattı. Alo Eğitim Hattı'na ise sadece açıköğretim öğrencilerinin değil, bütün vatandaşların eğitimle ilgili soru, sorun, şikâyet ve taleplerini iletebileceklerini bildirdi: "444 83 83 hattını arayan ve okumak isteyen bir tek kız çocuğumuzun dahi hayatı değişirse kendimi mutlu addedeceğimi vurgulamak isterim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim