Açık lise öğrencileri ek yerleştirme hakkı verildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) açık liselere yerleştirilen ancak örgün ortaöğretim kurumlarında okumak isteyen öğrencilere ek yerleştirme hakkı verdi. Ek yerleştirme için öğrenciler yarından itibaren 7 Ekim

Açık lise öğrencileri ek yerleştirme hakkı verildi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) açık liselere yerleştirilen ancak örgün ortaöğretim kurumlarında okumak isteyen öğrencilere ek yerleştirme hakkı verdi. Ek yerleştirme için öğrenciler yarından itibaren 7 Ekim'e kadar başvuru yapabilecek.
 
Bakanlık örgün ortaöğretim kurumlarına yerleşemeyen öğrencilere ilişkin illere yazı gönderdi. Yazıda, temel eğitimden ortaöğretime geçiş, tercih, yerleştirme ve nakil işlemlerinin 2015 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ile Ortaögretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yapıldığı belirtildi. 
 
Ancak örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen bazı öğrencilerin tercih yapmadıkları veya tercih ettikleri uygun herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemedikleri için açıköğretim liselerine yönlendirildikleri ifade edildi.  
 
Bu uygulamadan sonra örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrenciler için bugün itibarıyla gerçekleştirilen nakil ve kabuller sonucu boş kalan kontenjanlar yarın ilan edilecek. Bu kapsamdaki öğrenciler, yarından itibaren il veya ilçe mili eğitim müdürlüklerince e-Okul üzerinden görülecek. 
 
Örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrenciler, mevcut taban puan ve kontenjan esasına göre, yarından itibaren 7 Ekim'e kadar boş kontenjan ilan edilen okullar için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuracak. Öğrenciler 3 tercihte bulunabilecek. Yerleştirmeler, 9 Ekim'de merkezi olarak yapılacak ve sonuçlar aynı gün ilan edilecek.
 
Buna rağmen hala herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen ancak örgün ortaöğretimde okumak isteyen öğrenciler, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca taban puan ve kontenjan esasına göre yerleştirilecek.  Lise eğitimin zorunlu olması sebebiyle tüm bu işlemlerden sonra herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin kesin kayıtları ise açık liseye yapılmış sayılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler