9 ilde eğitime kar engeli

Kar tatilinin olacağı illerdeki ilçeler ve beldeler şöyle:DENİZLİDenizli'de kar yağışı ve hava muhalefeti sebebiyle bazı ilçe, belde ve köylerde okullar bir gün tatil edildi. Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Çal, Baklan, Güney, Serinhisar, A

9 ilde eğitime kar engeli

Kar tatilinin olacağı illerdeki ilçeler ve beldeler şöyle:

DENİZLİ

Denizli'de kar yağışı ve hava muhalefeti sebebiyle bazı ilçe, belde ve köylerde okullar bir gün tatil edildi.

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Çal, Baklan, Güney, Serinhisar, Akköy ilçeleri ile merkeze bağlı Cankurtaran, Güzelpınar, Akdere, Gözler, Uzunpınar belde ve köyleri, ayrıca Çardak ve Bozkurt ilçelerine çevreden taşımalı olarak gelen öğrenciler için kar yağışı nedeniyle yarın 1 gün süre ile okulların tatil edildiği belirtildi.

Bu arada dün geceden beri kapalı olan Denizli-Antalya Karayolu Tavas makasında yol açma çalışmalarının tamamlandığı, ancak kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle araçların zincirli ve kontrollü geçişine izin verildiği kaydedildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ilçedeki tüm okullar ile kent merkezinde taşımalı sistemle eğitim veren ilköğretim okullarında bir gün eğitime ara verildi.

Kastamonu Valiliği Kriz Masasından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 314 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı, Şenpazar, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu, Araç, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçe merkezleri dahil toplam 448 köye, enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar sonucu elektrik verilemediği duyuruldu.

KONYA

Konya'nın Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde yarın okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Beyşehir Kaymakam Vekili ve Derebucak İlçe Kaymakamı İsmail Baş, yaptığı açıklamada bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların her iki ilçede de Pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi. Kaymakam Baş, Derebucak ilçe merkezinde ölçülen kar kalınlığının 45 santimetre olduğunu, yüksek kesimlerde daha fazla olduğunu belirterek, "Beyşehir ve Derebucak ilçelerimizde hafta sonundan itibaren etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle köy yollarımızın büyük bölümü ulaşıma kapandı. Bu yolların ilçe merkezlerimizle bağlantısının yeniden sağlanabilmesi için yürütülen çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor" dedi.

Beyşehir'de de iki gündür etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, yağış aralıklarla devam ediyor. Beyşehir Belediyesi şehir merkezinde özellikle ana caddeler ile mahalle aralarındaki yolları ulaşıma açabilmek için yoğun gayret gösteriyor. Şehir merkezinde karla mücadele çalışmalarının yanı sıra buzlanma görülen yollarda tuzlama faaliyetleri yürütülüyor. Yetkililer bölgede karayollarının ulaşıma açık olduğunu, sürücülerin mümkünse trafiğe çıkmamalarını, yola çıkmak zorunda kalan sürücülerin ise, araçlarında zincir takılı olmadan, çeki halatı ve takoz bulundurmadan çıkılmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyor. Sürücülerin karayollarının buzlanma görülen kesimlerinde dikkatli ve yavaş seyretmeleri de isteniyor.

Konya'nın Bozkır ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın 1 gün tatil edildi.

 

Bozkır'da dün gece başlayan kar yağışının etkili olması, özellikle de yüksek kesimlerde yoğun bir şekilde devam etmesi, yerleşim birimleri arasında ulaşımın kesilmesine neden oldu. İlçe Hıfzısıhha Kurulu, özellikle taşımalı ilköğretim kapsamında taşınan öğrencilerin, taşıma merkezi ilköğretim okullarına gidiş gelişlerinde büyük sıkıntılar yaşanacak olması nedeniyle ilçe genelindeki bütün ilk ve orta dereceli okulları Pazartesi günü tatil etti. İlçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetre oldu. İlçe içindeki yolların ulaşıma açılması ve buzlanmalara karşı Bozkır Belediyesi tarafından gerekli tedbirler alınırken, yetkililer, yerleşim birimleri arasındaki yolların açılması için çalışmalara başlandığını belirtti.

KARAMAN

Karaman ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Ermenek ve Sarıveliler ilçeleri ile bağlı köylerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Karaman'da dün başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle İç Anadolu'yu güneye bağlayan Sertavul Geçidi, yoğun kar yağışı ve bazı araçların yolda kayması sonucu trafiğe kapandı. Bölge trafik ekipleri, Karaman'dan Mersin yönüne gidecek araçlara izin vermezken, Karayolları ekipleri kapanan yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışı ve tipi, Karaman'ın bazı ilçelerinde de etkili oldu. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Ermenek ve Sarıveliler ilçeleri ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

SAMSUN

Samsun'da il genelinde devam eden yoğun kar yağışı dolayısıyla 5 ilçede okullar tatil edildi.

Samsun'da 10 aralık cuma akşamı itibariyle başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 299 köy yolu ulaşıma kapanırken, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime ara verildi. Okullar Samsun'un Asarcık ve Kavak ilçelerinde 2, Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerinde ise birer gün tatil edildi.

Öte yandan, Havza ilçesinde ise 24 saattir elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi.

MERSİN

Mersin'in Gülnar ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Taşımalı eğitim yapılmayan yerlerde ise eğitimin devam ettiği belirtildi.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, ilçede taşımalı sistemle eğitim veren okulların, kar yağışı nedeniyle risk oluşturacağı için bir gün tatil edildiğini belirtti.

BALIKESİR

Kar yağışı ve rüzgar nedeniyle direklerin devrilmesi sonucu dünden bu yana elektrik alamayan Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı köyleri ile Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde eğitime bir gün ara verildi.

BURSA

Büyükorhan’da ise devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime Pazartesi ve Salı günü ara verildiği bildirildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'in Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı okullarda taşımalı sistemle eğitim gören veya kendi imkanları ile ilçeye bağlı köylerden okula gelen öğrenciler Pazartesi günü izinli sayılacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler