6 milyon 12 bin öğrenciye 288 milyon 582 bin kutu süt

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bu sene boyunca 33 bin 736 okulumuzda 6 milyon 12 bin 130 öğrencimize 288 milyon 582 bin 216 kutu süt dağıtmış olacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ba

6 milyon 12 bin öğrenciye 288 milyon 582 bin kutu süt

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bu sene boyunca 33 bin 736 okulumuzda 6 milyon 12 bin 130 öğrencimize 288 milyon 582 bin 216 kutu süt dağıtmış olacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Okul Sütü 5. Yıl Programına" katıldı. Köy Hizmetleri İlkokulu'nda gerçekleştirilen programda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Avcı, "5. yıl süt dağıtım programımız haftada 3 gün olmak üzere 16 hafta devam edecektir. Bu sene boyunca 33 bin 736 okulumuzda 6 milyon 12 bin 130 öğrencimize 288 milyon 582 bin 216 kutu süt dağıtmış olacağız. Anaokulu ve İlkokul öğrencilerimize 2011-2012 eğitim öğretim yılından beri 960 milyon 305 bin 23 kutu süt dağıtıldı. Bu sene dağıtılacaklarla beraber okullarımızda öğrencilerimize ulaştırdığımız süt miktarı 250 milyon litreye ulaşmış olacak" diye konuştu.

Okul sütü programının basit, sıradan bir etkinlik olmadığına dikkat çeken Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

"1960'larda, bu ülkenin okullarında Amerikan yardımlarıyla elde edilen süt tozları dağıtılıyordu. Bir zamanlar okullarda ancak yabancı bir ülkenin yardımıyla süt tozu dağıtabilen bir ülke artık milyonlarla ifade edilebilen miktarlarda hakiki sütü ve yerli firmalarımız tarafından üretilen sütleri dağıtabilecek ve bu programı 5 yıl boyunca uygulayabilecek güce ulaşmıştır."

YENİ BİR PROJE GELİYOR

Programda konuşma gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Sağlık Bakanlığı olarak, "Sağlık Dostu Okullar" projesi üzerinde çalışma yaptıklarını ve projenin hayata geçirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol anlaşması imzalayacaklarına dikkat çekerek, "Önümüzdeki dönemde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile paylaşacağım bir projeyi hayata geçireceğiz. Sağlık Bakanlığı olarak okullarımızda sınıf sağlık temsilcilerinin olmasını istiyoruz. Her sınıfımızda sağlık temsilcimiz olsun. Her okulumuzda bir sağlık elçimiz olsun. Her okulumuzda bir sağlık gönüllüsü öğretmenimiz olsun ve okullarıma da sağlık dostu okullar sertifikası verelim. Projeyi son şekline getiriyoruz. Bir ay içerisinde sağlık dostu okullar projemizi Milli Eğitim Bakanlığımızın huzuruna bir protokol imzalamak üzere geleceğiz. Çünkü burada 6-7 yaşındaki çocuğumuz sağlıklı beslenmenin ne olduğunu öğrenebiliyorsa, bunu bir kültüre dönüştürebiliyorsa, evine gittiğinde ailesine buzdolabındaki gıdalar ile ilgili bir fikir verebiliyorsa, yanlışı söyleyebiliyorsa bu önümüzdeki süreçte bir kültüre dönüşecektir" diye konuştu.

HAFTADA 3 GÜN

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik ise, 2012 yılından bu güne kadar uygulanmakta olan "Okul Sütü Projesi" hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu çerçevede 33 bin 736 okula 6 milyon 12 bin 130 öğrencimize haftada 3 gün olmak üzere süt dağıtımını bu yıl da sürdüreceğiz. Böylece 17 Haziran'a kadar devam edecek olan bu süt dağıtımı, toplamda 57 bin ton sütün 6 milyon öğrencimize ulaşmasını sağlayacak. Okul sütü programının başladığı 2012 yılından bugüne ve bu yılın sonuna kadar da toplam 250 bin ton süt çocuklarımıza dağıtılmış olacak."

5. Yıl Okul Sütü Programının ardından öğrencilere "Okul Sütü" dağıtımı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler