4+4+4'ün feci sonu!

CHP'li Gülsün Bilgehan, MEB istatistiklerine göre bu yıl 37 bin kız öğrencinin ilk 8 yıldan sonra okulu bıraktığını belirterek, “4+4+4 topluma daha fazla zarar vermeden düzeltilmelidir” dedi.CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Üyesi Gülsün Bilgehan

4+4+4'ün feci sonu!

CHP'li Gülsün Bilgehan, MEB istatistiklerine göre bu yıl 37 bin kız öğrencinin ilk 8 yıldan sonra okulu bıraktığını belirterek, “4+4+4 topluma daha fazla zarar vermeden düzeltilmelidir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Üyesi Gülsün Bilgehan yaptığı yazılı açıklamada, 4+4+4 şeklinde bölünmüş eğitimde bu yıl 37 bin kız öğrencinin ilk 8 yıldan sonra okulu bıraktığını belirterek, "İkinci 4'ten terk kızlar hangi diplomayla ayrılıyorlar? Geçen yıla göre terk sayısındaki artış nasıl açıklanıyor?" diye sordu.

Bilgehan, “dayatmayla getirilen" ve çocukların geleceğine damga vuran eğitim yasasının, eğitmenler, veliler ve öğrencilere danışılarak yeniden ele alınmasını istediklerini ifade ederek, "Haklı şikayetlere bakılarak kıyafet yönetmeliğinde nasıl doğal bir değişim olduysa, 4+4+4 de topluma daha fazla zarar vermeden düzeltilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim