4 bin öğrenci hikaye yazdı!

Gerede Kaymakamlığı, Gerede Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazası işbirliği ile ilçe stadyumunda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 'Aynı anda, aynı yerde, aynı hikayeyi kendi hayal gücüyle yazarak tamamlayan en fazla insan rekoru' d

4 bin öğrenci  hikaye yazdı!

Gerede Kaymakamlığı, Gerede Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazası işbirliği ile ilçe stadyumunda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 'Aynı anda, aynı yerde, aynı hikayeyi kendi hayal gücüyle yazarak tamamlayan en fazla insan rekoru' denemesi yapıldı.

Rekor denemesi öncesi vatandaşlar, ilçe stadının kapısının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 4 bin 100 öğrenci ve velinin katıldığı rekor denemesinde 'Duha Koca Oğlu Deli Dumrul' hikayesinden iki paragrafın yazılı olduğu kağıtları alanlar, hikayenin geri kalanını kendileri hayal ederek yazmaya çalıştı. Kapıları saat 10:00'da açılan stada gelen öğrenci ve velilere noter huzurunda bilet dağıtıldı.

 

Rekor denemesine kaç kişinin katıldığını belirlemek için biletler hazırlanan sandıklara atıldı. Çimlerin üzerine ve tribünlerde oturanlar paragrafın alt kısmında bırakılan boşluğa hayal güçleriyle hikayenin devamını yazdılar. Denemenin ardından noter, sandıklara atılan biletleri sayarak 4 bin 100 kişinin katıldığını tespit etti. Daha sonra dağıtılan kağıtlar toplanarak tutanak tutuldu.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, veliler ve öğrencilerin katıldığı rekor denemesi öncesi kitap okuma alışkanlığının kazanılması için 10 dakika boyunca kitap okundu.

Rekor denemesinin onaylanmak üzere Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine gönderileceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim