2016-TUS Ve 2016 STS Tıp Doktorluğu başvuruları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM), 2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2016-TUS) ve Tıp Doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı (STS) ilkbahar dönemi başvurularının yarın sabah saat 10.00'da başlayacağını bildirdi. ÖSYM Baş

2016-TUS Ve 2016 STS Tıp Doktorluğu başvuruları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM), 2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2016-TUS) ve Tıp Doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı (STS) ilkbahar dönemi başvurularının yarın sabah saat 10.00'da başlayacağını bildirdi.

ÖSYM Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2016-TUS) İlkbahar Dönemi Sınavı, 10 Nisan 2016 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurular, 17 -29 Şubat 2016 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulu'nun kararı uyarınca Merkezimiz tarafından Tıp Doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı (STS) 10 Nisan 2016 tarihinde uygulanacaktır. 2016 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına başvurular, 17 -29 Şubat 2016 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, bu sınavlara ait Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Sınava başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim