105 branşa 37 bin öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı, 37 bin kadro için öğretmen atamasını gerçekleştirdi. Atamaların başlamasıyla salondan çığlıklar yükselirken bazı adaylar ailelerine sarılarak sevinç gözyaşları döktü.Öğretmen atamaları bugün MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda ç

105 branşa 37 bin öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı, 37 bin kadro için öğretmen atamasını gerçekleştirdi. Atamaların başlamasıyla salondan çığlıklar yükselirken bazı adaylar ailelerine sarılarak sevinç gözyaşları döktü.

Öğretmen atamaları bugün MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda çekilen kura ile gerçekleşti. 105 branşa 37 bin kadro için öğretmen ataması gerçekleştirildi ve açıklanan kadrolara 35 bin 563 öğretmen atandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı kura çekiminde öğretmen adayları aileleriyle birlikte heyecanla sonuçları bekledi. Bakan Avcı, kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Bugün 37 bin öğretmenimizin aramıza katılacağı gün. Şimdiden bu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sağlık içinde, esenlik içinde huzur içinde nice seneler öğretmen olarak vazife yapmalarını diliyorum. Ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. 151 bin müracaat var. Pek çok arkadaşımız maalesef bu dönemde atanamamış olacak. Onlar içinde başka imkanları sürekli araştırıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla birlikte, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, sorumlu kuruluşlarla birlikte, alternatif istihdam yöntemleri üzerinde çalışmalarımız sürüyor. 37 bin öğretmen arkadaşımız büyük bir camiaya katılacaklar. Biz büyük bir aileyiz. Gerçekten ulvi bir mesleğe adım atmış olacaklar."

Salonda bulunanlara ilkokula başladıkları zaman Milli Eğitim Bakanı'nın kim olduğunu soran Bakan Avcı, "Bende dahil hiçbirimiz hatırlamıyoruz ilkokula başladığımızda Milli Eğitim Bakanı kimdi, Milli Eğitim Müsteşarı kimdi, Talim Terbiye Kurulu Başkanı kimdi bunları hiç hatırlamıyoruz ama öğretmenimizi unutmuyoruz. Öğretmenler unutulmaz ve bir öğretmen çok şeyi değiştirir her birimiz kendi hayatımızda bunu yaşamışızdır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"105 ALANDA BU ATAMAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, "37 bin öğretmen atamamızla birlikte mevcut öğretmen sayımız 894 bin 255 çıktı. 105 alanda bu atamayı gerçekleştireceğiz. Coğrafya ve sosyal bilgiler alanı hariç. 151 bin 928 kişi müracaat kişi. Bunun sonucunda bu yıl 37 bin öğretmen atamasını yapıyoruz. 2003 yılından bu yana bu öğretmen atamamızla birlikte 145 bin 211 öğretmen ataması gerçekleştirilmiş olacağız sizin dönemimizde. Böylelikle 2003'ten bu yana en çok öğretmen ataması yapılan dönem bu dönem olmuş olacak" ifadelerini kullandı.

Sosyal bilgiler ve coğrafya branşlarından bin 321 öğretmenin ataması için yargı kararı beklenecek. 37 bin öğretmen kadrosu için başvurusu onaylan 151 bin adayın ise 35 bin 563'ü atandı.

"BEKLEDİĞİM BİR OKULDU ÇOK MUTLUYUM"

Konuşmaların ardından salondaki 9 kişiden birer rakam alındı. Bakan Avcı, "947652313" rakamıyla kura çekimini salonda bulunan öğretmen adaylarından birinin annesiyle birlikte yaptı. Atamaların başlamasıyla salondan çığlıklar yükselirken bazı adaylar ailelerine sarılarak sevinç gözyaşları döktü.

Van Özalp'a atanan öğretmenlerden Tuğçe Dokdemir, sevincini babasını telefonla arayarak paylaştı. Dokdemir, "Beklediğim bir okuldu çok mutluyum. Çok zamandır bekliyorum 2013 mezunuyum. Allah isteyen emek veren herkese nasip etsin inşallah çok mutluyum. İstediğim dua ettiğim bir yerdi çok şükür" diye konuştu.

Van Erciş Kimya Bölümü'ne atanan Hatice Kübra Yalçın, " 3 yıldır bekliyorum. Sonunda hayallerim gerçek oldu. Zorlu sıkıntılı bir süreçti sonunda rahata kavuştuk" dedi.

Ataması yapılan Büşra Arslaner'de, "Fen Bilimleri öğretmeniyim. Ağrı Patnos'a atandım. İlk yılımdı. Çok stresliydi sınavdan sonra sonuçların açıklanmasını çok bekledik. Şükürler olsun" ifadelerini kullandı.

Kızının sevincini paylaşan baba Murat Aslaner ise gözyaşları içinde "Çok duyguluyum, çok sevinçliyim Allah herkese nasip etsin" dedi.

Oğluyla birlikte atama sonucunu öğrenen Derya Sarıkaya, "Erzincan'a atandım. Mutluyum. 8 yıldır bekliyorum. Çok bekleyen arkadaşlarımda var inşallah onlarda atanırlar. Oğlumla beraber gideceğiz Erzincan'a da inşallah. Hayırlı olsun herkese" şeklinde konuştu.

Salona sığmayan adaylar ise sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı bahçesine kurulan bilgisayardan görevlilere T.C kimlik numaralarını vererek atama sonuçlarını öğrendiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler