Eğitim Türkiye'nin öncelikli konusu!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Mesajında, "Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller, ülkelerin en büyük zenginli

Eğitim Türkiye'nin öncelikli konusu!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, "Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller, ülkelerin en büyük zenginliğidir. Bu yoğun rekabet ortamında tüm ülkeler eğitim sistemlerini, çağın gerekleri doğrultusunda ele almak; yeniliklere uyum sağlayabilecek, uzun vadeli planlamayı gerektiren bir anlayışla uygulamaya koymak zorundadır" ifadelerine yer veren Başkan Gümrükçüoğlu, eğitimin dünyayla her alanda yarışmak isteyen Türkiye'nin en öncelikli konusu olduğunun altını çizdi.

Kaliteli ve modern eğitim imkânlarının ülkenin her köşesine ulaştırılması, yeni nesillerin eşit şartlarda, tüm fırsatlardan ve teknolojik araçlardan yararlanarak yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Günümüzde esas olan ezbercilikten uzak, öğrencilerimizin ruhsal gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir eğitim anlayışıdır. Temel amacımız; insan haklarına, her türlü düşünceye saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye'nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmektir.

Eğitimin her kademesinde standartların ve kalitenin yükselmesi, vatandaşlarımızın her yaşta eğitimin önemini kavraması ve yaşam boyu eğitimi benimsemesinin zorunlu olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum.

Tüm zorlu koşullarına rağmen, yurdumuzun her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenlerimize de bu vesileyle, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Belediye olarak her zaman eğitim ve öğretime katkı sunmaya çalışıyoruz. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi yanında muhtaç öğrencilerimize yönelik kırtasiye ve giyecek yardımlarımızı sürdürüyoruz. Açtığımız ücretsiz dershanelerle öğrencilerimize ve ailelerimize katkı sağlıyoruz. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda katkılarımızı bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek isterim. 'Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır' anlayışı içerisinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler