Efsaneler beraberlik için neler yazdı?

Trabzonspor evinde Fenerbahçe'yi ağırlayarak sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Maç sonrası Trabzonspor'un efsane futbolcuları köşe yazılarında futboldan memnun olmadıklarını belirtirken en çarpıcı yorum Ali Kemal Denizci'den geldi. Denizci "Halilhodzic

Efsaneler beraberlik için neler yazdı?

Trabzonspor evinde Fenerbahçe'yi ağırlayarak sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Maç sonrası Trabzonspor'un efsane futbolcuları köşe yazılarında futboldan memnun olmadıklarını belirtirken en çarpıcı yorum Ali Kemal Denizci'den geldi. Denizci "Halilhodzic takımı büyütmek yerine küçültüyor" ifadelerini kullandı.

İşte efsanelerin yorumları;

Ali Kemal Denizci – 1 puan başarı mı?

Şöyle ilk yarıya bakıyorum…

Trabzonspor Avni Aker’de Real Madrid’le oynuyormuş gibi gol yememek için elinden geleni yaptı. Fenerbahçe geçtiğimiz hafta 3-2 yenilen Karabükspor bu takıma sahasında iki tane gol atıyor da Trabzonspor atamıyor ve sahadan beraberlikle ayrılıyorsa iyi demek mümkün mü? Bana göre hoca takımı büyüteceği yerde küçültüyor.

Ben hayatımda kendi sahamızda oynayıp da gol atmamak için rakibi tuttuğumuz ve rakibi kilitlediğimiz bir maç görmedim.

Kendi sahanda taraftarın önünde hem de şampiyonluk paralosayla oynuyorsun ama gol atma gibi bir düşüncen yok. Gol yememek için kurgulanmış bir oyun tarzı ile gol yemeden maç bitirildi. Ama bu Fenerbahe’yi yenmemek üzücü… O nedenle sonuca bakıp başarılıyız demek hiç mümkün değil! Açıkçası sizi bilmem ama ben memnun değilim.

Hüseyin Tok – Daha iyi olacak

Hüseyin Tok – Daha iyi olacak

Trabzonspor oyunu kendi sahasında kabul ederek, kontrataklarla sonuca gitmek istedi.
Bu isteğinde ilkyarı boyunca başarılı olamadı. Çünkü kazanılan topları Salih, Medjani ve Zeki panik halinde rakibe attı veya gelişigüzel boş topları ileriye vurdu.
Hücumda Fatih’in yerine Sefa ile oyuna başlansa daha iyi olurdu. Çünkü bugüne kadar gördüğümüz Fatih, bu takımın oyuncusu değil.

Trabzonspor’un en etkili silahı bu maçta görüldüğü gibi Waris’ti. Geleceği çok parlak görülüyor. Bu silahı gol bölgesinden uzak, sol kenardaki Gökhan’ı takip ettirirsen, hücumda etkili olamazsın.

Top tutmada da pas trafiğinde de çok sıkıntı vardı. Böyle olunca Fenerbahçe oyunun kontrolünü eline aldı. Pas trafiğini iyi yapsa da, Trabzonspor rakibine gol pozisyonu vermedi. İlk yarıda tek pozisyonu, Waris’in soldan içeri girerek rakibinden sıyrılarak attığı şut idi.

İkinci yarıda Trabzonspor, daha etkiliydi. İlk yarıdaki taktiği, ikinci yarıda daha etkili oldu.
Hemen art arda üç pozisyondan yararlanamadılar. Fenerbahçe’nin iki beki Gökhan ve Caner’in önünü kapatınca pozisyon bulmakta zorluk çektiler.

Trabzonspor’da yabancı oyuncu kalitesi oldukça yükselmiş. Başta Waris, Constans ve Yatabare gelecek günler için umut vaat ettiler.

Takım bütünlüğü daha ileriye taşınırsa, tam bir takım hüviyetine girilebilir. Orta sahada Salih çok kontrolsüz oynuyor. Her an takımın başını yakabilir. Zeki ve Mustafa Akbaş noksanlıklarını bilerek kendilerini geliştirmeleri gerekir.

Bosingwa ve Cardozo dönerse baya iyi bir takım olunabilir.

Mühim olan beş artı üç formülünde bu futbolcuları darıltmamak ve formda tutabilmektir.
Hocaya büyük görev düşüyor.
Son yıllarda Fenerbahçe’ye karşı en etkili oyununu ortaya koyan Trabzonspor rakibine tek pozisyon verdi. Yeniden yapılanan Trabzonspor’un zaman içerisinde daha iyi olacağı görünüyor.
Seyirciyi de tebrik etmek gerek. En küçük bir taşkınlık olmadı. Türkiye, Trabzonspor seyircisinin örnek davranışına şahit oldu. Demek ki provokatör olmayınca olay olmuyormuş! Bu yolda da başarılı bir sınav verilmiş oldu.

 İlyas Akçay – Derbiye yakışmayan oyun

 İlyas Akçay – Derbiye yakışmayan oyun

Bu akşam Avni Aker Stadı’nda Türkiye’nin değerli maçlarından biri oynandı. Ama oyunun kalitesine baktığımız zaman hiçbir zaman derbiye yakışır bir oyun sahada yoktu.

Trabzonspor’da hala beklentimizin çok olduğu oyuncuların sakatlığının devam etmesi, hocanın diğer oyuncular üzerindeki kararsızlığından dolayı Trabzonspor’un  takım iskeleti ve oyun anlayışı bugün çok kötü bir Fenerbahçe’ye karşı , pasif bir oyundan ileri geçmedi. Maçın ilk 45 dakikasında her iki kalecide keyifli bir 45 dakika yaşadı. Çünkü her iki takımda da hücum oyuncuları sıfırdı. Onur hayatının en rahat derbisini oynadı. Çünkü Fenerbahçe’nin 90 dakika  mücadelisinde tek bir etkili Onur’u rahatsız edecek atağı yktu.

Mehmet Topal’ın iki tane uzaktan şutu olmasa Fenerbahçe’nin yenmeye hiç düşüncesi olmayan taktik anlayışı vardı. İlk 45 dakika 5-2 oynanan idman şeklinde geçti. İkinci 45 dakikada yine her iki takımın da oyun kalitesi vasatın üzerine çıkmazken , bu kötü oyuna rağmen, Trabzonspor’un skoru kendi lehine çevirebilecek en az 3 tane net pozisyonu vardı.

Trabzonspor’un hücumcuları bu fırsatları değerlendiremeyince bu zamana kadar yakaladığımız en kötü Fenerbahçe karşısında beraberliğe razı gelmekten başka çaremiz yoktu. İnşallah bundan sonraki haftalarda Trabzonspor’da belli bir performans yüksekliği yakalarız ve ligdeki iddiamızı devam ettiririz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor