Düşen Uçağın 2. Karakutusu da Bulundu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Fransa'nın güneyinde düşen yolcu uçağının enkazının arama çalışmalarını denetledi. Uçağın ikinci karakutusu da bulundu. Böylece kazaya kadar süren 8

Düşen Uçağın 2. Karakutusu da Bulundu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Fransa'nın güneyinde düşen yolcu uçağının enkazının arama çalışmalarını denetledi. Uçağın ikinci karakutusu da bulundu. Böylece kazaya kadar süren 8 dakikalık inişin sebebi açıklanabilecek.

Hollande ve Merkel, Lufthansa'ya ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarındaki enkaz arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgeye askeri bir helikopterle geldi.

2. KARAKUTU DA BULUNDU

Bu arada düşen uçağın 2. karakutusu da bulundu. Dün, kazadan sonra ilk karakutu da bulunmuştu. İlk bulunan karakutudaki bilgilere ulaşıldı. Birkaç gün içinde kayıtların çözüleceği açıklandı. Enkaz bölgesinde ise hala çalışmalar devam ediyor.

40 ÇEVİRMEN GÖREVLENDİRİLDİ

Ölenlerin yakınlarına yardımcı olmak için ayrıca bölgeye 40 çevirmen gönderildi.

Hava koşullarının enkaz arama çalışmaları için bugün daha uygun olduğu ve hava koşularının yarın da iyi olmasının beklendiği belirtildi.

Enkazın düştüğü bölgede güvenlik çemberi kuran jandarma, enkazın bulunduğu dağlık alana ulaşmak için de 7 kilometre uzunluğunda parkur oluşturdu.

10 HELİKOPTER 300 İTFAİYE VE JANDARMA

Enkaz arama çalışmalarına 10 helikopter ile 300'e yakın itfaiye ve jandarma katılıyor.

İspanya'nın Barselona kentinden dün Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için havalanan ve Fransa'nın güneyindeki İtalya sınırına yakın Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarında düşen Alman Lufthansa Havayolları'na ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağı 6 mürettebat ve pek çok farklı ülkeden 144 yolcu taşıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler