Düşen Mısır uçağı ile ilgili önemli ayrıntı

Düzen Mısır uçağı ile ilgili yapılan incelemelerde uçak düşmeden hemen önce tuvaletten dumanlar yükseldiği öğrenildi. Mısır Havayollarının Paris-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada kaybolan yolcu uçağının kaybolmadan kısa bir süre önce kokpitin yanınd

Düşen Mısır uçağı ile ilgili önemli ayrıntı

Düzen Mısır uçağı ile ilgili yapılan incelemelerde uçak düşmeden hemen önce tuvaletten dumanlar yükseldiği öğrenildi.

Mısır Havayollarının Paris-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada kaybolan yolcu uçağının kaybolmadan kısa bir süre önce kokpitin yanındaki tuvalette dumanların çıktığının tespit edildiği belirtildi.

Perşembe günü Paris-Kahire seferini gerçekleştirdiği sırada radardan kaybolan Mısır Havayollarına ait yolcu uçağı, radardan kaybolmuştu. Başlatılan arama çalışmaları kapsamında uçağın enkazına dün ulaşıldığı bildirilmişti. Uçağın kara kutuları üzerine odaklanan arama çalışmaları sürüyor. Uçak Haberleşme, Adresleme ve Raporlama Sistemi’nden (ACARS) elde verilere göre, uçak kaybolmadan kısa bir süre önce kokpitin yanındaki tuvalette dumanların tespit edildiği belirtildi. TSİ 03.26 sıralarında Airbus A320 tipi yolcu uçağın tuvaletinde duman tespit edildiği ve 1 dakika sonra ise alarm verildiği kaydedildi. Yaklaşık 4 dakika sonra da uçakla irtibatın kaybedildiği belirtildi.

Mısırlı yetkililer, uçağın enkazının ve koltuk, yolculara ait bagajların da aralarında bulunduğu bazı nesnelerin Mısır’ın Akdeniz kıyısında bulunan İskenderiye kentinin 290 kilometre açığında bulunduğunu duyurmuştu. Avrupa Uzay Ajansı ise aramaların yoğunlaştırıldığı bölgede uçağa ait olabilecek petrol tabakasının tespit edildiğini gösteren uydu fotoğrafı yayınlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler