Dünya'da derece yapan Trabzon...

ANKARA - Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi önceki 8 buluşmada olduğu gibi bu yıl da etkinliklere resim ve müzik alanında katılıyor. Müzik bölümü öğrencileri yine zengin bir repertuar hazırladılar. Mektepli sanatçı adayları, konserlerde, Türk sanat müziğinin

Dünya'da derece yapan Trabzon...

ANKARA - Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi önceki 8 buluşmada olduğu gibi bu yıl da etkinliklere resim ve müzik alanında katılıyor. Müzik bölümü öğrencileri yine zengin bir repertuar hazırladılar. Mektepli sanatçı adayları, konserlerde, Türk sanat müziğinin sevilen saz eserlerinden ve şarkılarından örnekler, Türk halk müziğinden ve yöremizden türküler seslendirecekler.

TONYA BELEDİYESİ HORON EKİBİ

Tonya, horona kendi kimliğini veren yörelerden biri. Tonya’da halk oyunlarının kurumsallaşması geçen yüzyılın başlarına uzanıyor. Bu mirası değerlendiren Tonya Belediyesi 2004 yılından beri halk kültürü araştırma, derleme çalışmaları yürütüyor. Bu çalışmayla, Tonya’ya ait halk oyunları, geleneksel kostüm, müzik vb. gibi malzemeler hakkında envanter oluşturuldu. Belediye bünyesinde 12 yıldır faaliyet gösteren Tonya Gençlik Spor Kulübü horon ekibi, Türkiye birincilikleri ve kazandığı sayısız ödülle dikkat çekiyor.

Topluluk, bu yıl etkinliklerde 2 kez sahne alacak. Okul Müdürü Ömer Özkurt’un tanımıyla “evrensel sanatı anlayıp kendi kültürüyle yorumlayabilen” öğrenciler, Klasik batı müziğinden ve Çağdaş çok sesli Türk müziğinden eserler de icra edecekler. Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü de, öğrencilerin dünya çapında ödüller kazanan tablolarının yer aldığı resim sergisiyle etkinlikte yerini alacak. Sümela’dan Ayasofya’ya, Uzun Göl’den yaylalara, hamsiden martıya Trabzon’un tarihi ve doğal güzellikleri, yetenekli ellerde tuvale yansımış haliyle ziyaretçileri karşılayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat