Yunanlardan Türk uçaklarına taciz

Yunanistan'a ait savaş uçakları, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşundaki Türk uçaklarına üç kez müdahale etti.Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin ulusl

Yunanlardan Türk uçaklarına taciz

Yunanistan'a ait savaş uçakları, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşundaki Türk uçaklarına üç kez müdahale etti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşundaki F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın N. Ankhialos ve Tanagra meydanlarından kalkan F-16 ve M-2000 uçakları tarafından Sakız Adası'nın kuzeyi, kuzeybatısı ve güneyinde dün üç kez önleme yapıldı.

Diğer taraftan, Yunanistan'ın Tanagra Meydanı'ndan kalkan M-2000 uçakları tarafından da Sakız Adası güneyi ve kuzeyinde Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşundaki F-4E ve F-16 uçaklarına, dün saat 15.10 ve 15.25'te, toplam 11 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle iki kez tacizde bulunulduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya