Yunanistan'ın borcu siliniyor!

Avrupa’nın liderleri, Yunanistan’ın borcunu yarı yarıya azaltan ve mali yardım paketini yaklaşık 1 trilyon euroya çıkaran yeni anlaşmalar sayesinde euro krizini aşmayı başardı.Avrupa ülkeleri arasında büyük gerilime neden olan borç krizi, Yunanistan'ın bo

Yunanistan'ın borcu siliniyor!

Avrupa’nın liderleri, Yunanistan’ın borcunu yarı yarıya azaltan ve mali yardım paketini yaklaşık 1 trilyon euroya çıkaran yeni anlaşmalar sayesinde euro krizini aşmayı başardı.

Avrupa ülkeleri arasında büyük gerilime neden olan borç krizi, Yunanistan'ın borcunun yarı yarıya azaltılması konusunda yatırımcılar ve bankaların ikna edilmesiyle zor da olsa aşıldı.

Bugün erken saatlerde varılan anlaşma kapsamında, Yunanistan yeni yıla girildiğinde 100 milyar euro yardım alacak. Ayrıca, Atina’nın tahvillerinin yarısı yeni borçlara çevrilecek.

Anlaşma, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Uluslararası Para Fonu’nun Başkanı Christine Lagarde arasında yapılan görüşmelerin sonucunda geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler