Yunanistan'da yeni hükümet!

Gençlerin çoğunluğunu oluşturduğu göstericiler, parlamentona binasına yürümelerine izin verilmemesi üzerine polise taş ve molotof kokteyllerle saldırdı. Polis kuvvetleri ise buna karşılık göz yaşartıcı bombalarla karşılık verdi.İlk gelen bilgilere göre on

Yunanistan'da yeni hükümet!

Gençlerin çoğunluğunu oluşturduğu göstericiler, parlamentona binasına yürümelerine izin verilmemesi üzerine polise taş ve molotof kokteyllerle saldırdı. Polis kuvvetleri ise buna karşılık göz yaşartıcı bombalarla karşılık verdi.

İlk gelen bilgilere göre onlarca göstericinin tutuklandığı belirtildi.    

Olaylar, kendilerini, "Öfkeliler" olarak tanımlayan ve İspanya'daki protestocu gruplara benzer bir örgütlenmeye sahip topluluğun önderliğinde kemer sıkma planlarının tartışılacağı parlamentonun önünde meydana geldi.

Ellerinde Yunan ve İspanyol bayrakları taşıyan protestocular hükümet karşıtı sloganlar attı.

Direnişi organize eden ve yaklaşık üç haftadır aynı meydanda kamp kuran protestocular, kemer sıkma tartışmaları başladığında parlamentonun etrafında bir insan çemberi oluşturmaya çalıştı.

HAYAT DURDU

Protesto nedeniyle birçok kamu kuruluşu da greve gitmiş durumda. Hastanelerin sadece acil servisinde çalışanlar görevinin başında bulunurken, liman ve toplu taşımada önemli aksamalar yaşandı. Radyo ve televizyonlarda da grev nedeniyle yayınlar kesilmiş bulunuyor. Ancak, hava trafiği kontrolörlerinin greve katılmaktan vazgeçmesiyle hava trafiğinde bir aksama yaşanmadı.

Ülkede tansiyon, hükümetin yeni açıkladığı harcama kesintileri ve vergi artışı paketi nedeniyle son bir kaç gündür artmış durumda. Yeni kemer sıkma tedbirleri, Yunanistan'ın uluslararası finans kuruluşlarından gerekli kaynağı alabilmesi için şart koşuluyor.

Diğer taraftan, ülkeye verilecek yeni yardım paketini konuşmak için dün bir araya gelen euro bölgesi maliye bakanlarının anlaşmaya varamaması, Yunanistan için işleri daha zor hale getiren son gelişme oldu.

Ülkenin borç sorununa ilişkin endişeler sonrasında kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in bu ülkedeki dört bankanın kredi notunu CCC seviyesine indirmesi, sektördeki hisselerin yüzde 7'ye varan kayıplar yaşamasına neden oldu.

YENİ HÜKÜMET

Başbakan Papandreu akşam saatlerinde yaptığı açıtlamada yarın yeni hükümet kurarak güvenoyu isteyeceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler