Yunanistan iflas etti

Kreditörlerle bir türlü anlaşamayan ve adım adım iflasa süreklenen Yunanistan'a bir kötü haber daha geldi.  Yunan hükümet yetkilisi, Başbakan Çipras'ın Yunanistan'ın son sunduğu önlemlerin kreditörlerce kabul edilmediğini aktardı.  Bu arada üst düzey bir

Yunanistan iflas etti
Kreditörlerle bir türlü anlaşamayan ve adım adım iflasa süreklenen Yunanistan'a bir kötü haber daha geldi. 
 
Yunan hükümet yetkilisi, Başbakan Çipras'ın Yunanistan'ın son sunduğu önlemlerin kreditörlerce kabul edilmediğini aktardı. 
 
Bu arada üst düzey bir AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, AB liderleri de perşembe günkü zirvede Yunanistan'ı görüşmeyecek. Liderler önce Eurogroup düzeyinde anlaşma sağlanmasını istiyor. 
 
Avrupa Birliği yetkilileri, Yunanistan ile kreditörleri arasındaki reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde emeklilik sistemi, katma değer ve kurumlar vergisi konularında görüş ayrılığının devam ettiğini ve dünkü müzakerelerde mesafe alınamadığını belirtti.
 
'CİDDİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI VAR'
30 Haziran'da IMF'ye borcunu ödeyemezse temerrüde düşecek olan Yunanistan'ın bu borcu ödemesini sağlayacak mali yardım karşılığında yapması gereken ekonomik reformlar üzerinde mutabakat sağlamayı amaçlıyor. "Çipras ile toplantı öncesinde pek çok noktada görüş ayrılığı var" diyen görüşmelere yakın bir AB yetkilisi, sorunlar arasında emekli maaşları ve kurumlar vergisinin yer aldığını ifade ederek "Dünden pek mesafe alınamadı" dedi.    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya