Yunan Bankaları bugün açılıyor

Yunan bankaları bugün açılıyor ancak günlük 60 Euro çekme sınırı kalkmasına rağmen, bir Yunanistan vatandaşı haftada 420 Euro'dan fazla para çekemeyecek.Yunan bankaları üç hafta aranın ardından bugün açılıyor. Avrupa Merkez Bankası’nın geçen hafta likidit

Yunan Bankaları bugün açılıyor

Yunan bankaları bugün açılıyor ancak günlük 60 Euro çekme sınırı kalkmasına rağmen, bir Yunanistan vatandaşı haftada 420 Euro'dan fazla para çekemeyecek.

Yunan bankaları üç hafta aranın ardından bugün açılıyor. Avrupa Merkez Bankası’nın geçen hafta likidite imkanını 900 milyon Euro artırması üzerine bankaların açılmasına karar verildi.

Günlük 60 Euro çekme sınırı kalktı, ancak bir Yunanistan vatandaşının haftalık para çekme sınırı 420 Euro olarak belirlendi.

AMB’YE BORCUNU BUGÜN ÖDEYEBİLECEK

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Pazartesi gününe kadar köprü krediyle yunanistan'a 7 milyar 160 milyon Euro fon sağlanacağını kaydetti. Yunanistan, bu sayede Avrupa Merkez Bankası'na olan borcunu bugün ödeyebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler