Yirmilik diş genç adamı ölümün kıyısına getirdi

Yirmilik dişi enfeksiyon kapan genç adam ölümden döndü.

Yirmilik diş genç adamı ölümün kıyısına getirdi

İngiltere'de 29 yaşındaki Daniel Murtagh yirmilik dişi yüzünden ölümcül bir bakteriye yakalanınca ölümden döndü.

Daniel, göğüs ağrısı, terleme, halsizlik ve iştahsızlık şikayetleriyle 9 kez doktora gitti. Doktorlar ilk başta HIV'den şüphelenerek test yaptı. Ancak sonuç negatif çıktı. Kan testleri endokardite işaret ediyordu.

İLTİHAPLANAN YİRMİLİK DİŞİ SEBEP OLDU

29 yaşındaki Daniel Murtagh yirmilik dişi yüzünden ölümcül bir bakteriye yakalanınca ölümden döndü. Tuğla örme ustası Daniel, kilo kaybı, halsizlik ve vücudundaki ağrılar sebebiyle doktora gidince HIV'den şüphelenildi. Ancak kan testleri, vücudunda dolaşan ve kalp kapakçığını yiyip bitiren ölümcül bakteriyi ortaya çıkardı.

Daniel'ın enfeksiyonuna iltihaplanan yirmilik dişinin neden olduğu anlaşıldı. Kalp ameliyatından önce acilen genç adamın dişi çekildi. Daha sonra 7 saatlik operasyonla Daniel'a protez kalp kapakçığı takıldı. Doktorlar, bir hafta daha gecikseydi, 29 yaşındaki adamın hayatını kaybedebileceğini söyledi.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİ

Genç adam, basit bir diş ağrısının onu ölümle burun buruna getirdiğine hala inanamıyor. Daniel, "Dişlerime her zaman iyi bakarım. Daha önce dolgu bile yaptırmadım. Hastalığımın dişimden kaynaklandığı aklımın ucundan geçmezdi." diye konuştu.

Endokardit, kalbin iç zarının enfeksiyon kapmasıyla oluşan, nadir görülen ölümcül bir hastalık. Genellikle kan yoluyla vücuda girerek kalbe ulaşan bakteri sebep oluyor. Tedavi edilmediğinde bakteri kalp kapakçığını aşındırıyor ve kalbe normal kan akışını engelliyor.



Duygu Bay / PembeNar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya