Yine Japonya,Yine nükleer sızıntı!

Japonya'da 5 yıl önce yaşanan depremin ardından nükleer santrellerde yaşanan sızıntılar meydana gelmişti. Japonya 5 yıllık bir süre boyunca bu konuda ilerleme kaydemediği anlaşıldı. Tepco etkisiz hale gelen yakıt çubuklarını imha etmeyi başarmıştı. Suyun

Yine Japonya,Yine nükleer sızıntı!

Japonya'da 5 yıl önce yaşanan depremin ardından nükleer santrellerde yaşanan sızıntılar meydana gelmişti. Japonya 5 yıllık bir süre boyunca bu konuda ilerleme kaydemediği anlaşıldı. Tepco etkisiz hale gelen yakıt çubuklarını imha etmeyi başarmıştı. Suyun altında eriyen yakıt çubukları büyük tehdit oluşturuyor. Daha da kötüsü eriyen çubukların yerleri dahi bilinmiyor. 

Tepco bu sorunu çözmek için 2 yıl boyunca çalıştığı robotları suya bırakmak zorunda kaldı. Robotlar aşırı radyasyona dayanamadılar. Bu sayede Çubukları imha etmek için robotları kullanma fikri de yanıt vermedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya