Yeni bir et skandalı daha

Şubat ayı içinde yaşanan at eti ve bazı ürünlerde domuz etine rastlanması Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanları rahatsız etmişti. Şimdi ise kuzu etlerinde sağlığa zararlı maddeler ortaya çıkmasıyla yeniden et skandalı yaşanıyor.AT ETİNDEN SONRA KUZU ETİ

Yeni bir et skandalı daha

Şubat ayı içinde yaşanan at eti ve bazı ürünlerde domuz etine rastlanması Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanları rahatsız etmişti. Şimdi ise kuzu etlerinde sağlığa zararlı maddeler ortaya çıkmasıyla yeniden et skandalı yaşanıyor.

AT ETİNDEN SONRA KUZU ETİ

Özellikle dondurulmuş hazır yemeklere et satan Fransız firması 'Spanghero' at etinden sonra 57 ton sağlığa elverişli olmayan kuzu eti bulundu. İngiltere'den Fransa'ya ithal edilen kuzu etin merkezi Güney Kıbrıs'ta olan Hollanda'lı bir firmanın bozuk eti Fransa'ya pazarladığı ortaya çıktı.

SATIŞLAR ŞİMDİDEN DÜŞTÜ

Kuzu etinde yapılan incelemede AB yasaklanan bir teknikle etin mezbada işlendiği tespit edildi. Büyük ihtimalle kemik kırıntıları ve tozların etle karıştırıldığı öne sürülüyor. Avrupada 29 Mart Cuma günü başlayacak Paskalya bayramı arifesinde kuzu eti skandalı herkesin iştahını kaçırdı. Paskalya bayramında çok tüketilen kuzu eti yeni skandalla satışlar şimdiden geriledi.

Fransa'DAN Hollanda'YA SUÇLAMA

Fransa hükümeti Hollanda'lı yetkilileri suçlayarak daha dikkatli olmaya davet etti. Fransa Ziraat Bakanı Stephane Le Follet 'yetkililerle temasa geçip ülkede denetimlerin yoğunlaşacağını duyurdu'.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya