Yabancı iş adamlarından övgü

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Tacikistanlı işadamları, BUGİAD üyesi iş adamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Heyet Başkanı Yusuf Kalandarov, 2 ülke arasındaki ticaretin artmasında Türk okulların

Yabancı iş adamlarından övgü
Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Tacikistanlı işadamları, BUGİAD üyesi iş adamları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Heyet Başkanı Yusuf Kalandarov, 2 ülke arasındaki ticaretin artmasında Türk okullarının çok önemli görev üstlendiğini dile getirdi. 
 
    BUGİAD’ın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Tacikistan heyetine bilgiler veren BUGİAD Genel Sekreteri Mustafa Tahmaz, dernek olarak ana hedeflerinin üyelerini yurtdışı pazarları ile tanıştırmak olduğunu söyledi. Tahmaz, “Binin üzerinde iş adamı ile Bursa’nın en geniş tabanlı iş adamları derneğiyiz. Her geçen gün büyüyen, dinamik yapımız ile iş adamlarımızı yerelden ulusala, ulusaldan uluslararası arenaya açmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak yurtiçi ve yurtdışı geziler düzenliyor ve yerli, yabancı iş adamlarını derneğimizde ağırlayarak üyelerimiz ile buluşturuyoruz.” dedi.
 
    Türkiye ile Tacikistan arasındaki ticaret hacminin istenilen düzeyde olmadığını dile getiren Tahmaz, şu bilgileri verdi: “Türkiye, Tacikistan dış ticaretinde 656 milyon dolarla dördüncü sırada yer almaktadır. Tacikistan için 2013 verilerine bakıldığında dış ticaret hacmi 4,8 milyar seviyelerine ulaştığı görülmektedir. Türkiye’nin önünde yer alan Rusya, Türkmenistan ve Çin konumları gereği bazı avantajlara sahipler. Bize burada düşen görev, Türkiye’nin buradan aldığı payı arttıracak bu tarz organizasyonları hayata geçirmek.”
 
    BUGİAD üyesi Salih Uçak ise BUGİAD’ın gerçekleştirdiği çalışmalar ile yurtdışına çıkamayan üyelerine yurtdışı kapılarını açtığını belirtti. Uçak, “BUGİAD’ın gerçekleştirdiği bu organizasyonlar, üyelere yurtdışı pazarlara açılması noktasında çok önemli tecrübe kazanmasını sağlayacak. Burada yapılan görüşmelerde kişiler ticari anlaşmalara imza atmasa dahi, yeni insanlarla tanışarak iş portföyünü genişletir ve ilerisi için yatırım yapmış olur.” diye konuştu. 
 
    Tacikistan ekonomisinin başta yapı sektörü olmak üzere birçok alanda yatırımcıya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Tacikistan heyet başkanı Yusuf Kalandarov, BUGİAD üyesi iş adamlarını Tacikistan’a yatırım yapmaya davet etti. Tacikistan’da büyük bir konut açığının bulunduğunu ifade eden Kalandarov, Sovyetler Birliği döneminden kalan konutların varlığını halen devam ettirdiğini ve bunların yerine ülkenin yeni konutlara ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Tacikistan’ın, çok önemli ye altı kaynaklarına sahip olduğuna vurgu yapan Kalandarov, bunların işlenmesi için yabancı yatırımlara ihtiyaç duyduklarını belirtti. 
 
    KALANDAROV: TİCARETİN GELİŞMESİNDE TÜRK OKULLARI ETKİLİ
 
    İki ülke arasındaki ticaretin artmasında Türk okullarının çok önemli görev üstlendiğini dile getiren Kalandarov, şunları dile getirdi: “Türk okulları 2 ülke arasında ilişkilerin gelişmesinde çok önemli bir rol üstleniyor. Türk okulları hem sosyal hem kültürel hem de ekonomik ilişkilerin gelişmesini sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya