Yabancı birlikler Suriye'de

Bazı kaynaklar, yabancı birliklerin esir 13 Fransız askerini kurtarmak için Humus kentine girdikleri iddiasında bulundu. Suriye'nin Humus kentinde yabancı ülkelere ait askerlerle Beşar Esad'a bağlı askerler arasında çatışmaların başladığı ileri sürüldü. L

Yabancı birlikler Suriye'de

Bazı kaynaklar, yabancı birliklerin esir 13 Fransız askerini kurtarmak için Humus kentine girdikleri iddiasında bulundu. Suriye'nin Humus kentinde yabancı ülkelere ait askerlerle Beşar Esad'a bağlı askerler arasında çatışmaların başladığı ileri sürüldü. Lübnan medyası, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) onayı olmadan batılı askeri birliklerin muhaliflerin kalesi olarak öne çıkan Humus kentine girdiklerini ve muhaliflere destek verdiklerini yazdı. Lübnan'da yayın yapan Daily Star gazetesi bu iddiasına kanıt olarak ise daha önce Fransız ve Türk medyasında gündeme gelen ve 13 Fransız askerinin sınırda yakalandığı haberlerini kaynak olarak gösterdi. Haberinin kaynağı olarak Şam'daki Filistinli bir yetkiliyi işaret eden gazete, "Fransız askerlerinin Humus'taki bir hastanede tutulduklarını" belirtti. Bazı kaynaklarsa, Humus'taki yabancı birliklerin Fransız askerlerini kurtarmak için oraya gitmiş olabileciği yorumunda bulundu. Öte yandan İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan bir Fransız savunma bakanlığı yetkilisi, Suriye'de askerlerinin olup olmadığı konusunda, "Bunu ne doğruluyor ne de yalanlıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya