Venezuela artık silah kullanacak

Venezuela'da güvenlik güçleri, "hayatlarının tehlike altında olduğunu hissetmeleri" durumunda gösterilerde ateşli silah kullanabilecek. Hükümet, güvenlik güçlerinin kamu düzenini sağlamak amacıyla ateş açabilmesine ve ölümcül güç kullanmasına izin veren d

Venezuela artık silah kullanacak
Venezuela'da güvenlik güçleri, "hayatlarının tehlike altında olduğunu hissetmeleri" durumunda gösterilerde ateşli silah kullanabilecek.
 
Hükümet, güvenlik güçlerinin kamu düzenini sağlamak amacıyla ateş açabilmesine ve ölümcül güç kullanmasına izin veren düzenlemeyi bu hafta meclisten geçirdi.
 
Ülkedeki insan hakları grupları ve muhalefet düzenlemeye tepki gösterdi. Ana muhalefet partisi, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Venezuelalıların derinleşen ekonomik krizi protesto etmesini önlemek istediğini söyledi ve düzenlemeyi BM'ye götüreceklerini açıkladı.
 
Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ise düzenlemenin güvenlik güçlerinin toplumsal gösterilere müdahale konusunda kurallar oluşturma amaçlı olduğunu ancak muhalefetin yasal düzenlemeyi bağlamı dışına çıkararak hükümeti yıpratmaya çalıştığını söyledi.
 
Venezuela anayasasında güvenlik güçlerinin protestoları kontrol altına almak için ateşli silahlar ve zehirli maddeler kullanması yasak olmasına rağmen polis, geçen yıl yaklaşık üç ay süren ve 40'tan fazla kişinin öldüğü hükümet karşıtı gösterilerde her ikisini de kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler