Vali radyasyonlu su içti!

1983-1987 yıllarında Özal Hükümeti dönemi Sanayi Bakanı Cahit Aral, Çernobil'de meydana gelen nükleer patlama sonrası Doğu Karadeniz Bölgesi'nin radyasyondan etkilenmediğini göstermek için çay içmişti.JAPONYA'DAN İTHALATI YASAKLAYAN ÜLKELER Japonya'da nük

Vali radyasyonlu su içti!

1983-1987 yıllarında Özal Hükümeti dönemi Sanayi Bakanı Cahit Aral, Çernobil'de meydana gelen nükleer patlama sonrası Doğu Karadeniz Bölgesi'nin radyasyondan etkilenmediğini göstermek için çay içmişti.

JAPONYA'DAN İTHALATI YASAKLAYAN ÜLKELER
Japonya'da nükleer kabus büyüyor. Bunun en önemli nedeni de radyasyonun yiyeceklere ve şebeke suyuna bulaşma olasılığı. Nükleer santralin bulunduğu bölgede üretilen sütün yanı sıra brokoli ve karnıbahar gibi sebzelerde de radyasyon tespit edildi. Singapur, Hong kong, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya, Japonya'dan sebze, deniz ürünü ve süt ihracatını yasakladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler